Čeprav nogometni navijači po vsem svetu že nestrpno pričakujejo začetek nogometnega srečanja, pa v samem Londonu posebnega nogometnega vzdušja očitno ni čutiti. »Kakšne ekstreme evforije ni in tudi prav veliko navijačev ni videti, saj ne hodijo v večjih skupinah in so bolj porazgubljeni. Pravzaprav se ne obnašajo nič drugače kot običajni turisti, le da jih je zaradi navijaških pripomočkov lažje prepoznati. Če bi primerjal s finalom v Münchnu ali tistim v Madridu, je bilo tam pred tekmo na ulicah precej bolj živahno,« je pojasnil Vrabec in poudaril, da je bistveno več podpornikov dortmundskega kluba, kar pa ne čudi, saj si je tekmo v živo želelo ogledati več kot 400 tisoč njihovih navijačev.

Če je na ulicah britanske metropole rahlo dolgočasno, pa je presenetljivo precej bolj zabavno v taboru obeh ekip. »Trener Borussie Jürgen Klopp je bil na novinarski konferenci zelo nasmejan in se je ves čas šalil z novinarji. Tudi med treningom je bilo med nogometaši slišati veliko smeha. Nič drugače ni pri Bayernu. Thomas Müller in Philipp Lahm sta bila prešerne volje, česar lani, ko so Bavarci zaigrali v finalu, ni bilo moč opaziti, saj so bili nervozni in sila resni,« je povedal naš novinar ter dodal, da so pri Bayernu prepričani v uspeh, saj na treningih sploh niso vadilii enajstmetrovk.

»Velja omeniti, da je bil zadnji trening Bayerna pred tekmo bistveno bolj intenziven od Borussijinega. Več so tekali in več je bilo igre, medtem ko so bili dortmundski nogometaši nekoliko statični in je vse skupaj bolj spominjalo na raztezanje. Zanimivo je tudi, da je imel trening Borussie nekoliko navijaškega pridiha, saj se je na stadion uspela brez dovoljenja prebiti skupina 30 navijačev rumeno-črnih in je tako celotno dogajanje nekoliko popestrila,« je še dejal Vrabec in za konec ponudil z informacijo, da bo imel začetek tekme viteški pridih, saj se bosta pred prvim sodniškim žvižgom med seboj pomerila sabljača, ki bosta tako simbolično ponazorila borbo obeh moštev na igrišču.