Ko je Mourinho prišel v Madrid, je bila njegova glavna naloga končati vladavino Barcelone v Španiji, kar mu je v drugi sezoni tudi uspelo. Manj uspešen je bil pri drugem cilju, osvojiti 10. naslov evropskega klubskega prvaka. V vseh treh sezonah je v ligi prvakov Real sicer popeljal do polfinala, a tam vselej moral priznati premoč nasprotnikom, Barceloni, Bayernu in Borussii.

Po petkovem porazu Reala v finalu španskega kraljevega pokala je postalo jasno, da bo Portugalec letošnjo, verjetno zadnjo sezono na klopi kraljevega kluba sklenil brez osvojene lovorike, kar se mu le redko primeri. Po porazu je tudi sam takoj dejal, da je to najslabša sezona v njegovi karieri, da pri Realu ni tako uspešen, kot je bil kje drugje, pa meni tudi velika večina navijačev Reala.

Madridski športni časnik Marca je včeraj pripravil anketo, v kateri je Realove navijače spraševal, če bi lahko Mourinhevo triletno delo pri Realu, v katerem je osvojil tri lovorike (špansko prvenstvo, pokal in superpokal), označili za spodrsljaj. Kar 87 odstotkov od več kot 27 tisoč sodelujočih v anketi pa je odgovorilo z da.

Verjetno so mu navijači bolj kot neuspešen lov na »decimo« zamerili nezmožnost normalnega komuniciranja z mediji in slabe odnose z nekaterimi igralci, predvsem domačimi ikonami, kot sta Iker Casillas in Sergio Ramos, saj je znano, da je Realova slačilnica trenutno precej v razsulu, odnosi znotraj nje pa vse prej kot dobri.