Na Slovensko odškodninsko družbo, d. d., (SOD) se žal nihče ni obrnil z nobenim zahtevkom po pojasnilih, vendar je bilo kljub temu v članku kot dejstvo navedeno, da »je na Sodu včeraj (op. a., 18. 4.) potekal skrb zbujajoč skrivnostni sestanek o nameravani privatizaciji Cimosa in drugega državnega premoženja«. Trditev ne odraža resničnih dejstev, saj sestanek ni bil skrivnosten in je bil zgolj informativne narave. Tovrstni sestanki so del rednega poslovanja družbe SOD. Vabljeni so bili tudi predstavniki MF in MGRT, udeležila sta se ga tudi državni sekretar v kabinetu predsednice vlade g. Gašpar Gašpar Mišič in g. Marjan Podgoršek, predsednik uprave D.S.U. in član NS Cimosa. Sestanka se je udeležila tudi družba P&S CAPITAL, ki je bila izbrana za izvedbo cenitve družbe Cimos. Slovenska odškodninska družba, d. d., sicer ni lastnica Cimosa, d. d., vendar se je na poziv uprave, bank upnic in obstoječih lastnikov aktivno vključila v proces skupnega iskanja rešitev.

Nadalje je bilo v navedeno, da »določen krog resno računa na to, da bi prek nakupa terjatev z diskontom po ugodni ceni izbrani kupci, ki naj bi jih Američani že ponujali, prišli do lastništva Cimosa«. Trditev je neresnična, saj so predstavniki družbe Houlihan Lokey na sestanku vsem prisotnim brezplačno pripravili predstavitev svojega pogleda na Cimos na podlagi javno dostopnih podatkov. Prav tako na sestanku ni bilo govora niti o prodaji niti o potencialnih kupcih.

Vse informacije v zvezi s sestankom, vključno s predstavitvijo predstavnikov družbe Houlihan Lokey, so zainteresiranim novinarjem na voljo v Slovenski odškodninski družbi, d. d.

Mag. Nada Drobne Popovičv. d. članice uprave Igo Grudenv. d. člana uprave