Do spopada navijačev je prišlo še pred samim začetkom tekme, najhuje pa sta jo odnesla navijača Rome, ki so ju zabodli, a so bile njune poškodbe na srečo lažje narave. Kot poroča La Gazzetta dello Sport, je do incidenta prišlo, ko so pristaši Lazia na enem izmed mostov na reki Tiberi navijačem Rome postavili zasedo.

Pri italijanski tiskovni agenciji ANSA so sicer med drugim zapisali, da je bilo v izgredih poškodovano tudi reševalno vozilo, ki so ga navijači obmetavali s kamni, petardami ter po njem tolkli s palicami. K umiritvi navijaških strasti je pozval celo sam župan Rima Gianni Alemanno, v okolici olimpijskega stadiona pa so bili zaradi obsednega stanja primorani zapreti restavracije in lokale.

Rimski derbi, že 171. po vrsti, se je končal brez zmagovalca. Prvi so na tekmi mrežo zatresli sinje modri, potem ko je v 16. minuti po podaji Senada Lulića z 20 metrov atraktivno zadel Brazilec Hernanes. Slednji bi se lahko med strelce znova vpisal v 48. minuti, a je bil pri izvedbi najstrožje kazni neuspešen.

Je bil pa zato pri strelu z bele točke natančnejši Francesco Totti. Zvezdnik Rome je prav po prekršku Hernnanesa nad Miralemom Pjanićem v 56. minuti žogo poslal za hrbet vratarja Federica Marchettija in postavil končni izid 1:1.