Obisk Beckhama je na Kitajskem kajpak sprožil pravo nogometno evforijo, saj so ga že ob prihodu na pekinško letališče pozdravili številni oboževalci. »To je zelo pomembno leto za kitajski nogomet, saj se letos obeležuje dvajsetletnica nogometnega profesionalizma v tej deželi in deset let odkar je bila ustanovljena nogometna liga. Slednja letno doseže 300 milijonov gledalcev, tekme pa si na stadionih ogleda 4,49 milijonov ljudi,« je poučeno povedal igralec PSG.

Beckham je kasneje obiskal tudi eno izmed osnovnih šol, ob tem pa ni skrival navdušenja nad sprejemom, ki ga je bil deležen. »Hvala za prisrčen sprejem. Sem zelo vesel, da sem tukaj. Kitajsko sem obiskal že večkrat in prav vsakič sem bil sprejet z odprtimi rokami. V veliko veselje mi je, da sem ambasador kitajske lige,« je povedal nogometašl, obenem pa zanikal, da je na Kitajsko prišel popraviti ugled lige, ki jo v zadnjih letih pretresajo številni stavniški škandali.

»„«Tu sem zgolj zaradi tega, ker želim otroke poučiti o nogometu in jim ponuditi priložnost, da nekoč postanejo profesionalni nogometaši,« je pojasnil 37-letnik.