Ko so nogometaši Bologne in Juventusa igrali zadnje minute tekme in pri prednosti dveh golov za goste iz Torina bolj ali manj le še čakali na zadnji sodnikov žvižg, je Conte ob robu igrišča že začel slaviti zmago, to pa je počel z nekoliko preveliko vnemo.

Njegovo skakanje in gestikuliranje z rokami ter spodbujanje Juventusovih navijačev k glasnejšemu navijanju je šlo precej v nos vodilnim možem Bologne, ki nad njegovim obnašanjem niso bili navdušeni, prav nič manj besni pa ob njegovem slavju niso bili niti domači navijači, ki so ga nagradili s številnimi žvižgi. A Conte se s kritikami in pripombami ne obremenjuje preveč.

»O čem je sploh govora? Mar slavljenje zmage ni dovoljeno? Kaj pa sploh lahko počnem, če tega ne smem? Torej, povsem normalno in sprejemljivo je, da se naš avtobus torpedira s kamenjem (to se je nedavno zgodilo na gostovanju Juventusa v Napoliju, op. p.), da nam navijači poškodujejo igralca ali pa še marsikakšen tak primer, a jaz pa ne smem ob zmagi niti stisniti pesti v zrak? Ne želim se sploh spuščati v take razprave. To je bila za nas pomembna zmaga, zato sem slavil. Slavil bom tudi v prihodnje, če bo ob tem kdo jezen name, pa naj bo,« je na kritike odgovoril strateg Juventusa.