Uefa je Lazio zaradi rasističnih izpadov njegovih najbolj skrajnih privržencev kaznovala z dvema tekmama, na katerih gledalci ne bodo smeli na stadion, med njima je tudi povratni dvoboj proti nemškemu Stuttgartu v osmini finala evropske lige v četrtek.

Pred tekmo s Fiorentino so navijači na tribunah izobesili napis Heysel, 29.05.85 - imel si moč, da si igral pred 39 mrtvimi in se veselil. Platini, svinja brez morale.

S transparentom so navijači namignili na tragedijo na bruseljskem stadionu Heysel, kjer je pred finalom evropskega pokala prvakov med Juventusom in Liverpoolom maja 1985 zaradi divjanja angleških navijačev prišlo do panike, zrušil se je tudi del tribun, v gneči pa je umrlo 39 italijanskih navijačev, več kot 400 je bilo poškodovanih. Tekmo so takrat zaradi varnostnih razlogov vseeno odigrali, čeprav so tudi številni nogometaši temu nasprotovali, prav Platini pa je dosegel zmagoviti gol za Juventus z enajstmetrovke.

Navijači Palerma žalili igralce in vodstvo kluba

Več sto navijačev italijanskega nogometnega prvoligaša Palerma je po novem spodrsljaju v državnem prvenstvu, ko je moštvo s Sicilije, za katerega igrata tudi slovenska reprezentanta Josip Iličić in Jasmin Kurtić, izgubilo proti Sieni (1:2), protestiralo pred stadionom Renzo Barbera.

Navijači Palerma so v klubski avtobus metali številne predmete, žalili igralce in vodstvo kluba, v policiste pa so zmetali številna pirotehnična sredstva.

Palermo je po 28 krogih na zadnjem mestu italijanske serie A, za predzadnjo Pescaro pa zaostaja šest točk. Iličić, Kurtić in soigralci niso zmagali na zadnjih 14 tekmah.