Dragić je v statistiko vpisal še štiri skoke, petkrat pa je uspešno ukradel žogo.

Sacramento je vpisal eno od redkih zmag v letošnji sezoni. Na zadnjih 11 tekmah je izgubil kar devetkrat. Za kralje sta največ točk prispevala Isaiah Thomas (27) in Tyreke Evans (25). Pri Sacramentu so štirje igralci dosegli 20 točk ali več, kar jim je nazadnje uspelo 16. januarja 2009 proti Milwaukeeju.

»Če bi to lahko počeli vsako noč konstantno, bi bili zelo nevarni. Fantje so me iskali, ko sem bil odprt. Trenutno igramo nesebično. Zabavno je,« je menil Marcus Thornton, ki je v statistiko vpisal 23 točk.

Na drugi strani je Michael Beasley za sonca dosegel 24 točk. Wesley Johnson se je ustavil pri 19 točkah, novo dobro tekmo pa je prikazal slovenski reprezentant Dragič, ki je bil nerešljiva uganka za nasprotnike. »Naš napad je dober, toda naša obramba, naše menjave niso. Prepozni smo. Imeli so veliko odprtih metov, ki so jih zadeli,« je bil razočaran Dragić.

Indiana je v Orlando pripotovala brez ključnega igralca Dannyja Grangerja, a se njegova odsotnost pri Pacers ni poznala. Paul George je dosegel 25 točk, sedem manj jih je dodal Tyler Hansbrough. Pri Orlandu je največ točk dosegel Arron Afflalo (19), z 12 točkami, tako kot Udrih, pa je tekmo končal še Nikola Vučević. Do dvomestnega števila točk (10) pri Magic je prišel le še Jameer Nelson.

Na obračunu Brooklyn Nets in Washinton Wizards (95:78) je za nov mejnik v ligi NBA poskrbel domači zvezdnik Deron Williams, ki je v prvem polčasu zadel devet metov za tri točke. Williams se je sicer ustavil pri 42 točkah. Rekord je še vedno v rokah Kobeja Bryanta, ki je izza črte za tri točke leta 2003 zadel 12 metov.

Na preostalih tekmah v ligi NBA je Boston po podaljšku s 107:102 premagal Atlanto, Los Angeles Lakers je s 118:116 ugnal Toronto, Portland pa je bil s 136:106 boljši od San Antonia. Miami Heat s 17. zaporedno zmago popravil klubski rekord, tokrat je premagal Philadephio s 102:93. Golden State je doma z 88:94 klonil proti Houstonu, Cleveland pa z 92:103 proti Memphisu. Dallas je v gosteh s 102:99 premagal Detroit, Chicago je tesno s 89:88 ugnal Utah, igralci Charlotte pa so morali priznati premoč Oklahomi, ki je zmagala s 116:94.