Prva tekma se je v španski Valencii na stadionu Mestalla namreč končala z 2:1 za PSG, ki si je četrtfinale priigral s skupnim izidom 3:2. Danes pa si je pariški klub pred 43.000 gledalci priigral nastop v četrtfinalu lige prvakov, potem ko je igral neodločeno 1:1. Prvi polčas je bil precejšnja uspavanka, nogometaši Valencie so imeli žogo več v svojih nogah, a si niso priigrali resnejših priložnosti; eno redkih je zapravil Roberto Soldado.

Prvi zvezdnik ekipe Zlatan Ibrahimović zaradi kazni ni igral za PSG, trener Carlo Ancelotti pa priložnosti za igro ni namenil niti slovitemu Davidu Beckhamu, ki je celotno tekmo ostal na klopi. PSG je namreč po desetih minutah igre v drugem polčasu doživel šok, ko je za goste v 55. minuti zadel Jonas. Valencia je bila večji del tekme boljši nasprotnik in po zadetku tudi na dobri poti, da si izbori vsaj podaljšek.

In ko se je že zdelo, da lahko španska ekipa pripravi preobrat, je veliko napako gostujoče obrambe izkoristil Ezequiel Lavezzi, ki je zadel že na prvi tekmi na Mestalli, in v 66. minuti poravnal izid tekme, kar je bilo pariški ekipi dovolj, da se prvič po letu 1995 prebije v četrtfinale lige prvakov.

Juventus pa si je praktično že na prvi tekmi v gosteh pri Celticu priigral napredovanje, ko je slavil visoko zmago s 3:0. Danes je na domačem stadionu vnovič "povozil" škotske nogometaše, izid je bil 2:0, čeprav je trener Juveja Antonio Conte kar nekaj svojim standardnim igralcem namenil počitek. Za črno-bele sta po enkrat v vsakem polčasu zadela Alessandro Matri in Fabio Quagliarella in italijanski prvaki so se gladko, a obenem prvič po sedmih letih, prebili med najboljših osem ekip.

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi: 

PSG : Valencia 1:1 (0:0) /3:2/ 

Strelca: Lavezzi 66.; Jonas 55.

Začetni postavi:

PSG: Sirigu, Thiago Silva, Alex, Maxwell, Jallet (Van der Wiel/27.), Matuidi, Chantôme, Pastore, Thiago Motta (Gameiro/58.), Lucas (Sakho/83.), Lavezzi.

Valencia: Guaita, Cissokho, Barragán, Víctor Ruiz, Mathieu, Albelda (Banega/46.), Feghouli (Piatti/63.), Parejo, Costa, Jonas, Soldado.

 

Juventus - Celtic 2:0 (1:0) /5:0/

Strelca: Matri 24., Quagliarella 65.  

 

Začetni postavi: 

Juventus: Buffon, Peluso (Asamoah/59.), Barzagli, Bonucci, Pogba, Padoin, Pirlo (Giaccherini/69.), Vidal (Isla/65.), Marrone, Quagliarella, Matri

Celtic: Forster, Matthews (Forrest/52.), Izaguirre, Wilson, Mulgrew, Commons (Nouioui/73.), Ledley, Kayal, Wanyama (Ambrose/46.), Samaras, Hooper