»Je najboljši košarkar v mojem obdobju. Že dolgo časa igram v najmočnejši ligi na svetu, Bryant pa je tisti igralec, proti kateremu najraje igram in s katerim se najraje pomerim. Vsakič uživam v njegovih vragolijah,« je po velikem dosežku hvalo na račun Bryanta stresal nemški zvezdnik Dirk Nowitzki. Košarkar Los Angeles Lakers je blizu še enemu velikemu dosežku, saj mu manjka le še 500 točk, da bo na večni strelski lestvici na četrtem mestu prehitel Wilta Chamberlaina, nato pa še slabih 900 in na tretjem bo pred Michaelom Jordanom.

Do najboljšega strelca v zgodovini lige NBA Kareema Abdula - Jabbarja manjka Bryantu še okoli 7000 točk, a, tako kaže, velikega dosežka ne bo naskakoval. Napovedal je namreč, da se na košarkarskih igriščih vidi le še dve sezoni, nato pa se bo upokojil. Glede na predstave, ki jih prikazuje pri 34 letih, ko je trenutno najboljši strelec letošnje sezone, bi bil dosežek Abdula - Jabbarja v prihodnosti gotovo dosegljiv, a Bryantu očitno ne predstavlja dovolj velikega izziva.

Onkraj Atlantika se po letošnjih predstavah krešejo mnenja, ali igra Bryant najboljšo košarko v svoji karieri. Pri zadnjih dveh zmagah proti Portlandu in Dallasu je dosegel 40 in 38 točk, ob tem pa obakrat iz igre metal vsaj 60-odstotno, kar se mu kljub bogatemu repertoarju v karieri še ni pripetilo. Prav ta podatek mnogi izpostavljajo kot jeziček na tehtnici pri argumentu v prid zgornji tezi, ob tem pa poudarjajo, da je Bryant ravno pred dvobojem proti Portlandu javno zatrdil, da bodo Los Angeles Lakers zagotovo nastopili v končnici. Morda pa je k odličnima predstavama pripomogel tudi kompliment najboljšega vseh časov Michaela Jordana, ki je ob vprašanju, ali je boljši Kobe Bryant ali LeBron James, odgovoril: »Težka odločitev. Toda sam gledam na stvar tako, da je pet šampionskih prstanov veliko več kot eden. Ne rečem, da jih bo imel James ob koncu kariere več kot pet, toda trenutno je pet veliko bolje kot eden.«