Liverpool je sinoči igral povratno tekmo šestnajstine finala evropske lige, na kateri je proti Zenitu lovil dva gola zaostanka s prve tekme (0:2). To mu je sicer delno uspelo, saj je zmagal s 3:1, a je zaradi doseženega gola v gosteh vseeno napredoval Zenit.

V domači vrsti je bil najboljši igralec Luis Suarez, ki je dvakrat izjemno zadel s prostega strela, vendar Urugvajec je bil po tekmi v angleških medijih bolj kot hvale deležen številnih kritik. Zopet je namreč pokazal svojo slabo stran, ko je v drugem polčasu v boju za žogo dvakrat pohodil branilca Zenita Tomaša Hubočana. Najprej mu je stopil na nogo, nato pa še na hrbet.

Večina komentatorjev in novinarjev meni, da bi se Urugvajec Hubočanu lahko izognil in ne stopil nanj, glede na pretekle nešportne poteze Suareza pa so v svoje mnenje še toliko bolj prepričani.

Suarez med tekmo ni bil kaznovan, saj so sodniki dogodek spregledali, angleški mediji pa vseeno ugibajo, če bo napadalca Liverpoola naknadno doletela kazen Uefe, ki bi lahko bila do njega zaradi preteklih incidentov še toliko bolj stroga.

Spomnimo, Suarez je v preteklih letih na zelenicah nase kar nekajkrat opozoril še s čim drugim kot le z goli. Leta 2010 je na svetovnem prvenstvu v JAR v četrtfinalu proti Gani v zadnji minuti drugega podaljška z roko namerno preprečil žogi pot v mrež in zato prejel rdeči karton. Urugvaj je zaradi njegove poteze ostal v igri in kasneje po zapravljeni enajstmetrovki tudi izločil Afričane.

Istega leta je nato še v dresu Ajaxa ugriznil nasprotnika v vrat, zaradi česar ni smel igrati sedem tekem.

Ko se je preselil v Liverpool se ni ravno umiril. Ogromno prahu je dvignil v lanski sezoni, ko je med tekmo proti največjemu rivalu Manchester Unitedu večkrat rasistično zmerjal Patrica Evraja, zaradi česar so Angleži sprožili dolg postopek, na koncu pa Urugvajca kaznovali z osmimi tekmami prepovedi igranja. Poleg tega je Suarez že večkrat razjezil nasprotnikove trenerje in igralce s prepogostim simuliranjem prekrškov v bližini ali znotraj kazenskega prostora.