Real je ponovno prejel gol iz prekinitve. Nočna mora, iz katere se v Madridu ne morejo prebuditi že vso sezono. Čeprav ima Real v ekipi nebeške skakalce, kot so Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, Raphael Varane in Sami Khedira, je vsaka prekinitev najlažji način, da se zatrese Realova mreža. Madridčani so letos prejeli 41 golov, od tega 14 iz prekinitve, kar je 34 odstotkov vseh prejetih zadetkov.

»Na videoposnetkih lahko analiziramo, kaj se je zgodilo. Lahko treniramo, se organiziramo, določimo naloge za vsakega posameznika, gledamo, kako igra tekmec, a če izgubljamo individualne dvoboje, potem ne obstaja nobena postavitev, ki bi lahko preprečila gol iz prekinitve,« je dejal trener Reala Jose Mourinho. Portugalec je imel z besedno zvezo »izgubljen individualni dvoboj« v mislih svojega branilca Sergia Ramosa, ob katerem je napadalec Manchester Uniteda Danny Welbeck povsem nebranjeno skočil in zadel v vratarjevem prostoru.

Sergio Ramos tovrstnih kritik v preteklosti ni sprejemal z odobravanjem. Čeprav je v podrejenem položaju, je svojemu trenerju prek medijev vedno vrnil z enako mero. Tako je tudi na treningih, kjer je Ramos v lanski sezoni zbodel Mourinha, da določenih situacij na igrišču ne bo nikoli razumel, ker ni bil nikoli nogometaš. Tokrat je Ramos ravnal drugače. Krivdo za prejeti Realov zadetek je sprejel na svoja pleča. »Welbeck je bil višji in hitrejši od mene. Dobil je tisti dvoboj in zabil gol. Krivda je moja,« je rekel španski branilec, ki je v odsotnosti vratarja Ikerja Casillasa kapetan Reala.

Mourinho pa ima probleme tudi v napadu. Lani je dejal, da sta Gonzalo Higuain in Karim Benzema kot mačka in pes, a letos nista ne eno ne drugo. V zadnjih dveh letih je na pomembnih tekmah stalnica, da v prvi enajsterici vedno začne Benzema. V sredo je bil Francoz na stadionu Santiago Bernabeu popolnoma pasiven in brez volje. Nekaj več želje je pokazal Higuain, a znova se je potrdilo, da liga prvakov ni njegovo tekmovanje, saj je na 43 tekmah zabil zgolj sedem golov. Mourinho naj bi tako že razmišljal, da na povratni tekmi oba pusti na klopi.

Drugačna je zgodba s Cristianom Ronaldom. Na sedmih letošnjih tekmah lige prvakov je zabil prav toliko golov, uspešen pa je bil proti vsem nasprotnikom. Njegov izenačujoči gol proti Unitedu je zaradi izjemnega skoka obkrožil svet, ponovno pa je postala aktualna študija, ki je analizirala Ronaldove telesne sposobnosti. Kakšen je njegov skok v zrak, so merili v dveh telesnih položajih. Ko se je Ronaldo držal za boke, so izmerili, da je skočil 44 centimetrov, ko se je odrinil s pomočjo rok, pa je dosegel celo višino 263 centimetrov, kar pomeni, da je Ronaldov odriv 78 centimetrov (visok je 185 centimetrov).

V obeh taborih pred povratno tekmo poudarjajo, da so možnosti za napredovanje še vedno izenačene. Zgodovina pravi drugače. Real Madrid namreč še nikoli v ligi prvakov ni napredoval, če je doma na prvi tekmi iztržil remi 1:1. Na povratni tekmi so bili kasneje uspešnejši Bayern München, PSV Eindhoven, Milan in Dinamo Kijev. Drugače se je godilo Mourinhu, ko je bil še trener Chelseaja. V četrtfinalu sezone 2006/07 je doma remiziral z 1:1 proti Valencii, a prišel nato do gostujoče zmage z 2:1. Na drugi strani pa je Manchester United v devetnajstih primerih kar sedemnajstkrat napredoval, če na prvi gostujoči tekmi ni izgubil.