Združenje Manager je na tradicionalnem srečanju podelilo tudi priznanja najboljšim mladim menedžerjem. Letos je naziv Mladi manager 2012 prejel Boštjan Gorjup, direktor gospodarjenja v podjetju BSH hišni aparati, lanskemu nominirancu za savinjsko-zasavsko gazelo.

»Boštjan Gorjup je kot direktor področja gospodarjenja član tričlanske uprave v podjetju BSH hišni aparati, ki mu je zapisan že od leta 2000. Podjetje se lahko pohvali z visoko dodano vrednostjo 71.000 evrov na zaposlenega, prodaja je lani presegla 330 milijonov evrov in so ena najuspešnejših družb znotraj koncerna BSH. Boštjan Gorjup je januarja 2012 prevzel tudi vodenje BSH Bolgarija / BSH Hrvaška / BSH Srbija,« je odločitev za podelitev naziva Gorjupu pojasnila izborna komisija Združenja Manager. Gorjup pa je ob prevzemu priznanja poudaril, da je pomembno, da je šlo priznanje v roke izvozni industriji ter da bi želel čez leto dni v časopisu videti tri članke: da je bil BSH ponovno uspešen in ponovno ena najuspešnejših družb v koncernu BSH – za to se bodo potrudili sami; da so politiki končno našli skupni jezik in izpeljali pet ključnih projektov, ki jih potrebujemo, in da bodo v javni upravi viseli plakati z napisom »Če gre dobro gospodarstvu, gre dobro nam vsem«; ter da je današnja okrogla miza o etičnem menedžmentu obrodila sadove v širjenju dobrih praks.

Gorjup pa je že v času izbora regijskih gazel 2012 povedal, da je za uspeh podjetja ključna izjemna ekipa sodelavcev. V BSH namreč spodbujajo inženirje in druge zaposlene, da ves čas predlagajo izboljšave in inovacije. Samo v lanskem letu so v želji, da bi inovativnost pripeljali v podjetje, dobili več kot devetsto koristnih predlogov. BSH Nazarje je tako z razvojem in proizvodnjo novih izdelkov na poti do najbolj konkurenčnega podjetja v panogi.

Na srečanju Združenja Manager so podelili tudi štipendije Sklada za štipendiranje podiplomskima tujima študentkama menedžmenta. Prejeli sta jo Heta Pasi, ki končuje študij na mednarodnem IMB programu Ekonomske fakultete v Ljubljani, pred tem pa je na Finskem končala fakulteto za družbene vede, in Anna Romelashvili iz Gruzije, ki je decembra 2012 končala študij MBA na IEDC poslovni šoli Bled. Anna prihaja iz Tbilisija, kjer je v banki KBC zaposlena kot vodja divizije poročanja, sicer pa je bančništvu zapisana že deset let.