Pri Uefi so sicer pojasnili, da lahko kandidaturo za polfinale in finale vložijo le države s stadioni z najmanj 70.000 sedišči, za četrtfinale morajo imeti objekti najmanj 60.000, za osmino finala in skupinski del tekmovanja pa najmanj 50.000 sedišč. A pri tem velja dodati, da so pripravljeni narediti tudi izjemo, saj bodo za skupinski del in osmino finala dovolili tudi stadion z najmanj 30.000 sedišči. Prav tu pa Hrvati vidijo izjemno priložnost.

»Zamisel Uefe jemljemo kot priložnost za Hrvaško. Ni nikakršnih ovir, da gostiteljica ene izmed skupin turnirja ne bi bila tudi Hrvaška. Naša nogometna reprezentanca v svetu uživa velik ugled, zato upam, da se bodo razmere v našem državnem prvenstvu do leta 2020 uredile in bomo iz leta v leto boljši. Zato podpiram kandidaturo, a le pod pogojem, da bo finančna konstrukcija zagotovljena na transparenten način,« je za Jutarnji list dejal hrvaški minister za šport Željko Jovanović.

Hrvati morajo svojo kandidaturo vložiti do 28. marca, pri tem pa se morajo izjasniti, ali bodo prednost dali Zagrebu ali Splitu. Veliko vlogo bodo pri tem igrali predvsem stroški, pri čemer je, vsaj kar se tiče samega stadiona, v prednosti modernejši in atraktivnejši splitski Poljud. Pri tem velja še omeniti, da so kandidaturo za gostovanje prvenstva že napovedali tudi Srbi.