Barcelona se bo ponovno pomerila z Milanom, s katerim se je že lani pomerila štirikrat. Moštvi sta najprej skupaj igrali v skupinskem delu, kjer se je obračun na Nou Campu končal z 2:2, v Milanu pa je Barcelona zmagala s 3:2, nato pa je sledil še njun obračun v četrtfinalu. Tam se je tekma na San Siru končala brez zadetkov, na povratni tekmi pa je Barcelona zmagala s 3:1, precej polemik pa je sprožila podarjena enajstmetrovka za vodstvo 2:1. Med ekipama je torej še nekaj neporavnanih računov in tudi letos lahko pričakujemo, da se rdeče-črni ne mislijo vnaprej predati.

»Osebno sem zelo zadovoljen z žrebom, a ne zato, ker bi nam bil naklonjen in bomo zlahka napredovali. Ravno obratno. Srečen sem, da smo za nasprotnika dobili Milan, ker je to klub, ki mi je bil od vedno všeč in ga spoštujem, poleg tega pa zelo rad igram na San Siru. To je čudovit stadion, kjer nas zagotovo čaka fantastičen obračun. Lani smo brez lige prvakov in naslova španskega prvaka ostali praktično v enem tednu, letos pa smo sezono začeli zelo dobro, zato se nadejam, da bomo podobno nadaljevali tudi v letu 2013,« je vtise po žrebu strnil kapetan Kataloncev Carles Puyol, ki je že pred žrebom izrazil željo, da bi se rad pomeril prav z Milanom.

Rummenigge: Bayern je rahel favorit, Arsenala ne smemo podcenjevati

Drugi zelo zanimiv par, ki prinaša dve nogometni poslastici, je Bayern – Arsenal. Brez dvoma so favoriti Bavarci, ki letos v Nemčiji meljejo vse pred seboj, medtem ko imajo topničarji kar nekaj težav.

»Mislim, da smo v dvoboju z Arsenalom rahli favoriti, a vedno obstaja možnost, da bi nasprotnika podcenjevali in zato lahko ostali brez četrtfinala. Arsenal je v ligi prvakov igral dobro, čeprav pogled na lestvico njihove skupine morda tega ne potrjuje. Ne pričakujem lahkega napredovanja, a se zelo veselim teh dveh tekem,« je po žrebu dejal predsednik Bavarcev Karl-Heinz Rummenigge.

»Upam, da bomo že na prvi tekmi v Londonu uspešni tako kot Schalke, ki je tam Arsenal letos premagal z 2:0. Če bi se domov vrnili s takšnim rezultatom, bi bila povratna tekma v Münchnu za nas gotovo precej lažja, ne želim pa si, da bi se tekma v Angliji končala z remijem. Vsekakor pa upam, da se bomo na koncu uspeli uvrstiti v četrtfinale,« je zaključil Rummenigge.

V vrstah Arsenala bo prav gotovo še posebno motiviran nemški reprezentant Lukas Podolski, ki Bavarcem sporoča, da jih čaka težko delo: »Bayern je velik klub, ki je v zadnjih treh letih dvakrat igral v finalu, a nismo brez možnosti, da jih premagamo. Imajo zelo dobro moštvo s precej zvezdniki, a na dveh tekmah je vse možno in prav gotovo lahko tudi mi zmagamo.«

Ferguson bo kupil dobro vino, Ronaldo pa tekme ne bo nikoli pozabil

Največje pozornosti od vseh tekem osmine finala pa bosta skora zagotovo deležna obračuna madridskega Reala in Manchester Uniteda. Čeprav so se navijači obeh klubov po žrebu verjetno držali za glavo, pa je bil precej drugačne volje trener rdečih vragov Alex Ferguson, ki izida žreba ni objokoval.

»To bo odlična priložnost za naše navijače, da ponovno vidijo na delu Cristiana Ronalda, jaz pa bom dobil priložnost, da se znova srečam s Josejem Mourinhem. Naročiti bom moral dobro vino,« se je po žrebu pošalil Ferguson.

Ronaldo bo na tekmi v Manchestru proti nekdanjemu klubu prav gotovo v središču pozornosti, na kar je opozoril tudi direktor Reala Emilio Butragueno: »Tekma na Old Traffordu bo za Ronalda nekaj posebnega, saj se bo vrnil na prizorišče, ki je bilo kar nekaj let njegov drugi dom. Verjetno tega večera ne bo nikoli pozabil. Upamo, da bo odigral odlično tekmo in nam pomagal do napredovanja.«

Ronaldo je leta 2009 iz Uniteda za vrtoglavih 80 milijonov funtov (več kot 90 milijonov evrov) prestopil v Real, kjer se je izkazal za dober nakup, saj je za kraljevi klub v 169 nastopil zabil 170 golov, lani pa je odigral vidno vlogo pri Realovem osvajanju španskega prvenstva.

»Govorimo o izjemnem igralcu in smo zelo veseli, da ga imamo v svojih vrstah, je naš ključni igralec. Ronaldo je vzoren primer pravega profesionalca in prepričan sem, da bo proti Unitedu dal vse od sebe, da pomaga Realu do zmage. Tekmi bosta zelo težki in izenačeni, a če bomo prikazali igre, kot jih znamo, gotovo lahko napredujemo,« je zaključil Butragueno.

»Gola ne bom slavil«

Ronaldo v Realu igra tretjo sezono, pred tem pa je kar pet let nosil rdeč dres Uniteda, zato ni presenetljivo, da je že najavil, da v primeru, da doseže zadetek, le-tega ne bo slavil.

»Imam veliko spoštovanja do Uniteda, v katerem sem preživel nekaj sijajnih let. Zato že zdaj napovedujem, da sigurno ne bom slavil gola ali golov, ki jih bom morda dosegel proti njim. Alex Ferguson je izjemna oseba, moj nogometni oče, ki me je naučil veliko stvari. Pogrešam ga in on je glavni razlog, da ne slavim golov proti njegovi ekipi,« pravi Ronaldo.