Italijanski reprezentant je tožbo proti klubu vložil, ker ga je ta zaradi neprimernega obnašanja na tekmah kaznoval s 418 tisoč evri. Prvo zaslišanje pred komisijo premier lige bi moralo biti danes, a je zaradi umika pritožbe odpadlo.

»Po prijateljskem pogovoru in iz spoštovanja do trenerja Roberta Mancinija, navijačev in kluba se je Mario Balotelli odločil, da sprejme kazen, ki mu jo je naložil Manchester City, pritožbo pa umakne,« so v izjavi za javnost danes zapisali pri angleškem prvaku in dodali: »Mario ostaja v igralskem kadru za vsa nadaljnja srečanja.«

Čeprav se je 22-letni nogometaš sprijaznil z visoko kaznijo in s tem končal spor s Cityjem, njegov odnos tako s trenerjem kot s klubom ostaja na trhlih temeljih. »Ko imaš igralca, ki je tako dober, se težko sprijazniš s tem, da tako zlahka zapravlja svoj talent. To je preprosto neverjetno;« je pred dvema tednoma po porazu proti Manchester Unitedu in novi slabi predstavi Balotellija dejal Mancini.

Napadalec je v minuli sezoni zaradi kazni izpustil kar 11 od 54 tekem Manchester Cityja, letos pa je v prvenstvu nasprotnikovo mrežo zatresel le enkrat.