"Velika čast je drugo leto zapored osvojiti to nagrado. Zame je posebna, ker sem jo dobil iz rok Zinedina Zidana, za katerega mislim, da je najboljši francoski nogometaš vseh časov," je dejal Benzema.

V Srbiji nagrajenca nogometne zveze Ivanović in Okuka

Komisija za nagrade Nogometne zveze Srbije (FŠ) je danes predlagala izvršnemu odboru zveze, da za najboljša v letu 2012 razglasi nogometaša Branislava Ivanovića in trenerja Dragomirja Okuko. Ivanović, sicer kapetan reprezentance in član Chelseaja, je v izboru dobil prednost pred lanskim zmagovalcem izbora Aleksandrom Kolarovom (Manchester City). Kolarovu je na tretjem mestu izbora sledil Neven Subotić (Borussia Dortmund).

Za najboljšega trenerja so pri srbski zvezi izbrali trenerja kitajskega Jiangsu Saintyja, Dragomirja Dragana Okuko, ki je v izboru dobil prednost pred Miroslavom Đukićem (Valladolid) in Simom Krunićem (Jagodina).

Najboljši nogometaš leta 2012 in trener leta bosta nagrado zlata žoga dobila na posebni slovesnosti FŠ.

Bayernov David Alaba še drugič avstrijski nogometaš leta

Nogometaš bavarskega velikana Bayerna iz Münchna, David Alaba, je še drugič zapored osvojil lovoriko za najboljšega avstrijskega nogometaša leta po izboru avstrijske tiskovne agencije Apa in trenerjev v avstrijskem prvenstvu. Alaba je prejel kar 41 od možnih 50 točk v glasovanju.

Dvajsetletnik je v glasovanju pometel s konkurenco; na drugem mestu je s 25 točkami zaostanka pristal kapetan avstrijske reprezentance Christian Fuchs, sicer član nemškega Schalkeja, tretji v izboru pa je bil napadalec dunajske Austrie, Philipp Hosiner.

"To je zame res velika čast. Rad bi se zahvalil vsem trenerjem, ki so glasovali zame, prav tako pa moji družini in prijateljem. Brez njih ne bi bil tam, kjer sem," je ob razglasitvi nagrajencev dejal Alaba, ki se je leta 2008 iz dunajske Austrie preselil v bavarsko prestolnico.