Dvoboj proti Širokem ste zaradi pretresa možganov izpustili, vaši soigralci pa so brez vas prišli do pomembne zmage.

Zaradi tega smo vsi veseli. Tekmo sem gledal po televiziji, kar ni bilo lahko. V tretji četrtini ni kazalo dobro, toda uspel nam je velik preobrat, kar ni prvič v letošnji sezoni.

Kako ste bili zadovoljni s predstavo Luke Rupnika in Jana Močnika?

Igrala sta dobro, predvsem v obrambi. Močnik je bil odličen v zadnji četrtini, saj je nekajkrat dobro zaposlil soigralce in dosegel pet točk.

Jima na treningih veliko pomagate z nasveti?

Predvsem Luki, ki je mlad in perspektiven, zato mu poskušam pomagati po najboljših močeh. Upam, da se bo kaj naučil od mene. V svoji karieri sem igral z nekaj odličnimi branilci, ki so me veliko naučili, zdaj pa jaz poskušam svoje znanje in izkušnje deliti z mlajšimi.

Za zdaj vam osebno v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih. Kje tiči vzrok za slabše predstave?

Ko moštvo zmaguje, smo vsi zadovoljni. Ko pa ne, pa se zamisliš nad svojo igro. Javnost je od mene pričakovala več, tudi sam sem, a sem vedel, da ne bo tako kot pred sedmimi leti, ko sem bil tu. Na parketu ne morem več preživeti 35 minut vsako tekmo. S klopi poskušam organizirati igro in ne gledati na osebno statistiko. To je moja vloga v moštvu. Jasno pa je, da bi moral bolje igrati, več metati in dosegati nekoliko več točk. Toda do konca sezone je še šest, sedem mesecev, zato imam še čas, da se odkupim. Je pa na mojo formo vplivala tudi poškodba kolena, saj vse poletje nisem treniral.

Menite, da se bo Olimpija po koncu evrolige dvignila na lestvici lige ABA?

To pričakujemo vsi. V prvem delu lige ABA nas čaka še domača tekma proti Budućnosti, ki bo izredno pomembna. Z zmago bi se znašli v dobrem položaju pred nadaljevanjem, a ne odličnim. Izgubili smo nekaj tekem doma, ki jih enostavno ne bi smeli. V drugem delu se bomo lahko osredotočili le na jadransko tekmovanje. Evroliga nam je vzela kar nekaj energije, saj smo veliko potovali, motivacija pa je bila proti evropskim velikanom na vrhuncu, zato nam je nekajkrat preveč padla zbranost v ligi ABA. Zdaj se bo to spremenilo.