26-letni Nani ima pogodbo z Unitedom sklenjeno do konca prihodnje sezone, trenutno pa na teden zasluži dobrih 110 tisoč evrov. Portugalec bi rad podpisal novo pogodbo, po kateri bi imel tedensko plačo 160 tisoč evrov, a vodstvo rdečih vragov na takšne zahteve ne želi pristati, zato so se odnosi med igralcem in vodilnimi možmi v klubu precej ohladili.

Portugalski reprezentant, ki se trenutno ubada s poškodbo stegenske mišice, je letos za United v prvenstvu nastopil le na sedmih tekmah, zbral pa je še tri nastope v ligi prvakov in enega v pokalu. Še nedolgo nazaj je bil Nani nenadomestljiv član udarne enajsterice, nenadoma pa se je znašel med igralci, ki bi utegnili kmalu zapustiti Manchester.

Kot poroča The Sun, naj bi bil prvi v vrsti potencialnih kupcev londonski Arsenal, ki je začel iskati zamenjavo za angleškega reprezentanta Thea Walcotta, ki prav tako ne najde skupnega jezika z vodstvom topničarjev glede podaljšanja pogodbe, ki se izteče po letošnji sezoni.

Arsenalov trener Arsene Wenger se je po neprepričljivih rezultatih znova znašel pod pritiskom vodstva kluba in navijačev, zato je Francoz začel razmišljati o okrepitvah. Med glavnimi cilji januarskega prestopnega roka se je tako znašel tudi nakup Nanija, za katerega je Arsenal pripravljen Unitedu odšteti 25 milijonov evrov odškodnine, poroča The Sun.

Če se bosta kluba dogovorila o višini odškodnine, bo zanimivo videti, na kakšne finančne zahteve Nanija bo pristal Arsenal, kajti topničarji Walcottu ne želijo plačevati več kot 100 tisoč evrov na teden, Portugalec pa bo verjetno želel še precej več denarja.

Za Nanija sta interes v zadnjih tednih že pokazala tudi Zenit in PSG, a je Portugalec že namignil, da bi najraje ostal v Angliji, kjer pa poleg Arsenala o njem razmišlja tudi Chelsea.