Sprva je vodstvo tivolskega kluba želelo ''zimske klasike'' gostiti na stožiškem stadionu, a so morali zaradi bojazni pred uničenjem nogometne zelenice dogodek odpovedati. Kmalu zatem se je porodila ideja, da bi se za tri večere preselili na Plečnikov stadion.

Preberite tudi: Plečnikov stadion trikrat v ledeni preobleki

Ni dolgo trajalo, da so se ideje in želje začele uresničevati in danes so na novinarski konferenci pri ljubljanskem klubu potrdili, da bodo res gostili tri tekme na stadionu za Bežigradom. Telemach Olimpija bo v okviru hokejskega spektakla, imenovanega ''Bežigrad IceFest 2013'', na Plečnikovem stadionu v petek, 4. januarja, gostila beljaški VSV, v nedeljo, 6. januarja, zagrebški Medveščak, v torek, 8. januarja, pa še celovški KAC.

Obiskovalcem bežigrajskega stadiona se obeta bogat spremljevalni program, vsak večer pa bo tudi tematsko obarvan. Prisotni navijači se bodo ob hokeju tako spomnili tudi na zlato nogometno reprezentanco, na nogometne dvoboje med Olimpijo in zagrebškim Dinamom, zadnja tekma pa bo v znamenju 80-letnice prve mednarodne hokejske tekme v slovenski zgodovini med Ilirijo, predhodnico današnje Olimpije, in KAC (ta tekma je bila odigrana leta 1932).

"Ko sem se pogovarjal z igralci, so vsi navdušeni. Bili so že na spektaklih, da imaš doma takšen spektakel, pa je verjetno nekaj enkratnega za vse te fante. Jaz verjamem, da bo ta stvar uspela z enega in drugega vidika, da bo to res dogodek, ne samo športen, ampak 'multifunkcijski'. V Sloveniji ni trenutno postlano z rožicami, ampak mi bomo naredili takšen šov, da bodo ljudje zadovoljni. Z naše strani, mi se bomo še posebej potrudili s športnega vidika, verjamem, da bo spektakel uspel," je na današnji predstavitvi dogodka povedal trener Telemach Olimpije Bojan Zajc.