Potem ko je Mario Balotelli za Manchester City zapravil dve lepi priložnosti, je v vodstvo v 16. minuti United popeljal Wayne Rooney, ki se je še drugič na srečanju med strelce vpisal 13. minut kasneje. Varovanci Alexa Fergusona so sicer že po prvem zadetku vajeti igre prevzeli v svoje noge, medtem ko je imel trener angleškega prvaka Roberto Mancini že po dvajsetih minutah igre kar nekaj preglavic, saj se mu je poškodoval Vincent Kompany. Namesto Belgijca je v igor vstopil Kolo Toure.

Nezadovoljen nad Balotellijevo predstavo je italijanski strateg v 52. minuti posegel še po drugi menjavi in v igro poslal Carlosa Teveza. Ta je uspel poživeti igro Cityja, ki je v 60. minuti prek Yayje Toureja znižal na 1:2, štiri minute pred iztekom rednega dela pa je izenačenje domačim prinesel Pablo Zabaleta.

Kljub temu so se zmage in treh točk na koncu veselili njihovi mestni tekmeci, zasluge za to pa gre pripisati izjemnemu prostemu strelu Robina Van Persieja, ki je v 92. minuti postavil končni izid 3:2. Manchester United je z zmago Cityju zbežal na šest točk prednosti in jih ima sedaj 39.

Velja tudi omeniti, da je na tekmi prišlo tudi do manjšega incidenta. Po zadetku Van Persieja je namreč eden izmed domačih navijačev branilcu rdečih vragov Riu Ferdinandu v obraz zalučal neznan predmet in ga poškodoval.