Platini je prepričan, da so se navijači soočali s številnimi težavami, ko so na zadnjem prvenstvu stare celine skušali obiskati Poljsko in Ukrajino. Želja Uefe je zato olajšati njihova življenja. »V preteklosti so navijači morali priti na prvenstvo, sedaj bo prvenstvo prišlo do njih,« je po sredinem glasovanju izvršnega odbora v Lozani obrazložil prvi mož Uefe.

Natančen poteka tekmovanja za zdaj še ni dorečen, a Francoz obljublja, da bo veliko več znanega v naslednjih nekaj mesecih. »Imamo prazen list papirja. Prismojene ideje so mi všeč. Gre za nenavaden izziv,« je razkril Platini in zavrnil očitke, da bodo navijači morali zaradi novitete potovati po celotni Evropi.

»Ekipe ne bodo igrale na Švedskem, v Portugalski ali Kazahstanu, zato jih navijačem ne bo treba loviti po celotni celini. To smo navijaškim organizacijam tudi obrazložili in naleteli na pozitivne odzive.«

Navijači so imeli v preteklih letih kar nekaj preglavic s potovanji na velika tekmovanja, nič lažje pa jim ne bo niti na naslednjem svetovnem prvenstvu leta 2014, ki bo potekalo v Braziliji. Slednje bo za navijače bržčas še dražje kot prvenstvi v Južnoafriški republiki ter v Ukrajini in na Poljskem, saj bo večina izbranih vrst v ogromni državi igrala v treh različnih mestih.

»Euro 2020 ne bo kot Ukrajina in Poljska, ko je bilo 50 francoskih navijačev tu, 70 španskih pa nekje popolnoma drugje. V omenjeni državi je bilo zares težko priti, zato bi rad čestital predvsem britanskim navijačem, ki so se odpravili tja. Morda bodo naslednjič imeli možnost odpotovati nekam bližje,« je še dejal Platini.