»Za večino evroobmočja lahko gospodarsko okrevanje pričakujemo v drugi polovici leta 2013,« je v radijskem intervjuju povedal Draghi in dodal, da drži ocena, da proračunska konsolidacija prinaša kratkoročno negativne učinke. »Vendar je konsolidacija neizogibna,« je dodal. Šef ECB je poudaril, da bi morale evropske vlade pohiteti z implementacijo enotnega bančnega nadzornega organa. To pa morajo po njegovih besedah v izogib razdrobitvi bančnega sektorja storiti prav vse države v evroobmočju.

Medtem uradni Berlin temu nasprotuje z mnenjem, da bi moral enotni bančni nazorni organ pod vodstvom ECB nadzorovati zgolj največje evropske banke. Za doseganje večje integracije v območju bodo morale države odstopiti še dodatno mero suverenosti ob tem pa nadaljevati s strukturnimi reformami, meni Draghi.

Bonitetna agencija Standard and Poor's je v januarju prestižno oceno AAA odvzela šestim državam, v novembru pa je Franciji oceno znižala še na Aa1, piše Reuters. Draghi ob tem ocenjuje, da nižje ocene sicer niso prinesle dražjih stroškov zadolževanja, so pa jasen signal vladam, da morajo reforme vzeti resno.