Potem ko je City še drugič zapored svojo pot v ligi prvakov končal že v skupinskem delu, se je Manciniju močno zamajal stolček. V angleškem prvenstvu je City sicer še neporažen in z mestnim tekmecem Unitedom bije boj za naslov prvaka, a če mu ne bo uspelo ubraniti naslova prvaka, se bo moral Italijan verjetno posloviti od vodenja trenutno enega najbogatejših klubov, pa čeprav ima z njim pogodbo sklenjeno vse do leta 2017.

Prvi na listi možnih naslednikov Mancinija naj bi bil Mourinho, ki v Madridu prav tako ne preživlja mirnih časov. Real v španski primeri za Barcelono zaostaja že velikih 11 točk, za drugim Atleticom pa 8. Če kraljevi klub jutri ne bo premagal mestnega tekmeca, mu celo grozi, da se bo moral sprijazniti s tretjim mestom, kar je seveda daleč od pričakovanj vodstva kluba in zahtevnih navijačev, najbolj na udaru pa bo ob koncu sezone prav gotovo ravno portugalski trener. Mourinheva rešilna bilka ostaja liga prvakov, ki je letošnji glavni cilj Reala, a če mu ne bo uspelo osvojiti jubilejne 10. lovorike v najelitnejšem evropskem tekmovanju, se bo Jose verjetno odločil, da bo poleti zapustil klub, s katerim ga sicer pogodba veže še štiri leta.

Ni skrivnost, da si Mourinho najbolj želi vrnitve v Anglijo, kjer je že uspešno vodil Chelsea, sedaj pa bi najraje nasledil Alexa Fergusona. A legendarni trener rdečih vragov zaenkrat ne kaže znakov utrujenosti in namere, da bi se po letošnji sezoni podal v zasluženi pokoj. Zato bo Portugalec primoran razmisliti o alternativah v angleškem prostoru, kjer bo verjetno izbiral med vodenjem Chelseja in Cityja.

City je že pokazal interes, saj se je novi športni direktor kluba na Portugalskem nedavno sestal z Mourinhevim zastopnikom Jorgejem Mendesem, kjer sta razpravljala o možnostih skupnega sodelovanja. Svojevrstni portugalski strokovnjak naj bi po besedah njegovih svetovalcev veliko raje odšel k Cityju kot pa v Pariz, kamor ga vabi drugi evropski zapravljivec – PSG.

Se bo Mourinho za Cityjev stolček boril z Guardiolo?

Če The Sun na klop Cityja pošilja Mourinha pa Mirror trdi, da bo sinje modre v prihodnji sezoni vodil Josep Guardiola, ki naj bi s klubom že dosegel ustni dogovor.

“Guardiola ima s Cityjem že ustni dogovor, zato ne bo niti prisluhnil nadaljnjim ponudbam Milana ali kakšnega drugega kluba, ne glede na to, koliko denarja mu bodo ponujali,“ je za Mirror dejal zastopnik Guardiole Francois Gallardo.

Gallardo je dodal, da bo njegov varovanec po prihodu v City zagotovo poskušal k sebi zvabiti kakšnega igralca iz Barcelone, začel pa naj bi kar z vratarjem Victorjem Valdesom. “Če bi bil sam na mestu vodstva Barcelone, bi bil precej zaskrbljen,“ je hudomušno pripomnil Gallardo.

Spomnimo, da je City v zadnjem obdobju svoje vrste okrepil že z dvema nekdanjima možema iz vrst Barcelone. Txiki Begiristain je postal novi športni direktor, Ferran Soriano pa novi izvršni direktor kluba. Bo Guardiola naslednji?