Trener Phoenixa Alvin Gentry je bil po tekmi nasmejan do ušes: "Želeli smo malo povečati ritem igre. Ko smo se v tretji četrtini končno malo zbudili, smo zaigrali odlično in vesel sem te zmage." Luis Scola je k zmagi dodal 14 točk, Jared Dudley pa 11.

"Mi nismo Oklahoma City," je po tekmi dejal Dudley: "Mi nismo najboljša ekipa zahodne konference, a dejstvo je, da znamo igrati bolje in lahko igramo bolje, kot smo igrali do zdaj."

Pri gostiteljih se je izkazal Anderson Varejao, ki je zbral 20 točk in 18 skokov ter dosegel še šesti dvojni dvojček zapored. "Tako kot ta čas igra Anderson, ga lahko primerjamo le z Dennisom Rodmanom," je najboljšega košarkarja Clevelanda, ki je sicer še peto zaporedno tekmo igral brez zvezdnika Kyrieja Irvinga, ki se zaradi okrevanja po zlomu prsta ne bo vrnil do srede decembra, pohvalil Gentry.

"Dosegli smo prvo zmago na našem gostovanju in jutri potrebujemo še eno proti Detroitu," pa je prek Twitterja sporočil Dragić in dodal, da se je, verjeli ali ne, moštvu na poti pokvaril avtobus.

Košarkarji Houstona zmago posvetili žalujočemu trenerju

Tekma v Houstonu, kjer so Rockets s 117:101, premagali Toronto, je bila polna emocij. Bila je namreč prva po smrti hčerke domačega trenerja Kevina McHalea, ki je pri 23 letih umrla zaradi tuberkuloze. Domači so zmago, za katero sta bila najzaslužnejša James Harden s 24 točkami ter 12 asistencami in Patrick Patterson z 22 točkami, razumljivo posvetili trenerju. "Igrali smo zanj, igrali smo za njegovo družino. Nič ni trenutno bolj pomembnega kot njegova družina. Njegova izguba je tudi naša izguba. Njegova izguba nam je dala moč in mislim, da bi bil ponosen na nas," je dejal Patterson. Igralci Houstona so nosili žalne trakove, takoj po tekmi pa so odpotovali na pogreb v Minneapolis.

40 Bryantovih točk ni zadostovalo

Nov poraz so zabeležili jezerniki iz Los Angelesa, domač obračun z Indiano so izgubili v končnici. Potem ko je Kobe Bryant, ki je dosegel 40 točk, zadel met za tri točke, je kazalo na podaljšek, toda v zadnji sekundi je zmago gostom zagotovil George Hill.

Tesno je zmagala tudi Philadelphia, ki je minuto in pol pred koncem proti Dallasu vodila za sedem točk, a zaradi slabega izvajanja prostih metov O. J. Maya ogrozila zmago. Gosti so imeli celo priložnost, da pridejo do zmage, a Jae Crowder ni zadel meta s svoje polovice.

Košarkarji moštva Minnesota Timberwolves so v gosteh z 97:89 ugnali Sacramento Kings.