Kot so po petkovi seji nadzornega sveta Slovenijalesa danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe, so prihodki na ravni skupine v devetmesečju za 11,4 odstotka nižji kot v primerljivem lanskem obdobju, letni plan pa je dosežen 65,8-odstotno. Odstopanje od planiranih prihodkov od prodaje je tako v trgovski kot nepremičninski dejavnosti.

V trgovinski dejavnosti so razlogi za nedoseganje prodaje predvsem limitiranje prodaje insolventnim in manj donosnim kupcem. V nepremičninski dejavnosti je bila planirana višja stopnja zasedenosti poslovnega centra na Dunajski cesti, dejansko bo zasedenost zaradi odhoda nekaterih najemnikov nižja. Izpada planiranih prihodkov do konca leta v trgovski in nepremičninski dejavnosti ne bo mogoče nadomestiti, pravijo v družbi.

Slovenijales je v večinski, 83,55-odstotni lasti Zavarovalnice Triglav, ki je 25. oktobra objavila prevzemno ponudbo za preostali delež družbe. V ponudbi, ki se izteče danes opoldne, Zavarovalnica Triglav za delnico ponuja 119,43 evra, prag uspešnosti ponudbe pa ni določen.

Ponudba Zavarovalnice Triglav se izteče danes

Zavarovalnica Triglav je sicer ponudbo za prevzem Slovenijalesa objavila že maja lani, ko je lastniški delež povečala na nekaj več kot 70 odstotkov. Ker je uspešnost ponudbe pogojevala s povečanjem deleža na najmanj 90 odstotkov plus eno delnico, je po koncu postopka sporočila, da ponudba ni bila uspešna.

Skoraj 11 odstotkov Slovenijalesa ima v lasti Kapitalska družba, 1,8 odstotka Primorski skladi, preostanek pa mali delničarji.