"Za mano je fenomenalno obdobje v Los Angelesu. Vendar pa si želim pred koncem tekmovalne kariere preizkusiti v še enem izzivu. Nikakor ne razumem tega kot dokončnega slovesa s klubom, v katerem sem preživel šest sijajnih sezon, saj želim v prihodnje svoj kapital oplemeniti kot del lastniške strukture Los Angelesa. Veseli me, da se je po mojem prihodu v ZDA povečalo zanimanje za nogomet, veselijo me tudi osvojene lovorike, najbolj pa sem vesel sijajne podpore navijačev tako v Los Angelesu kot tudi drugod v Združenih državah Amerike. Pričakujem še velikanski razvoj nogometa v tej čudoviti držav, katerega del želim biti tudi sam," je dejal nekdanji kapetan angleške reprezentance ter nogometni veteran v posebni izjavi za javnost.

Beckham je z izjavo mojstrsko na široko pustil odprta vrata različnim ugibanjem o njegovi prihodnosti, saj se ni natančno izjasnil, za kateri klub namerava še igrati pred dokončno nogometno upokojitvijo.

Beckham bo z "galaktiki" iz mesta angelov sodeloval v svojem še zadnjem finalu prvenstva MLS, ko se bosta za naslov najboljšega moštva onstran Atlantika v ponovitvi lanskega finala merili moštvi Los Angeles Galaxy in Houston Dynamo. V lanskem finalu je Los Angeles premagal Houston in se veselil severnoameriške nogometne lovorike.