Od kandidatov za mesto direktorja se pričakuje visokošolska univerzitetna izobrazba in najmanj pet let delovnih izkušenj pri vodenju in upravljanju. K vlogi pa morajo poleg življenjepisa priložiti tudi program dela in razvoja zavoda.

Novi direktor bo imenovan za dobo štirih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Prijavljeni kandidati bodo o izbiri pisno obveščeni v roku 30 dni od objave razpisa. Novi direktor, ki ga sicer imenuje svet zavoda, pa bo moral dobiti tudi soglasje ljubljanske občine kot ustanovitelja.

Ekipa, ki odhaja, je vodenje Lekarne Ljubljana (LL) prevzela februarja 2008. Ljubljanski mestni svet je Jakliču soglasje k vnovičnemu imenovanju na mesto direktorja podal januarja letos, kljub številnim očitkom, predvsem glede Jakličevega vodenja lekarne, pri čemer so pripombe letele na ustvarjanje dobička ter pravno dvomljivo ustanavljanje LL Grosista. Očitki svetnikov so se nanašali tudi na odvzem magisterija Jakliču.

Konec marca letos je bila poleg tega pravnomočno uvedena preiskava zoper Jakliča, sicer nekdanjega predsednika uprave Vzajemne in nekdanjega člana uprave Franca Henigmana zaradi domnevnega oškodovanja Vzajemne, s čimer se je uradno začel kazenski postopek.

Sedanje vodstvo je ob seznanitvi sveta zavoda s svojim odhodom predlagalo sporazumno prekinitev delovnega razmerja med 31. januarjem in 31. marcem prihodnje leto. Jaklič je takrat potrdil, da naj bi nove poslovne priložnosti našel na Balkanu. Kot je oktobra poročal spletni portal Požareport, naj bi odhajal v Beograd, v znano srbsko farmacevtsko podjetje Jugohemija.