V francoskih medijih so se po porazu PSG-ja vsule kritike na račun njegovih nogometašev. Še posebno ostri pa so bili nekdanji igralci, ki danes opravljajo funkcije strokovnih komentatorjev, Parižane pa obtožujejo, da nimajo kolektivne igre in da ta poraz ni slučajen, saj je bil posledica slabe igre moštva. Zelo kritičen je bil tudi nekdanji francoski reprezentant Robert Pires.

“Gledal sem vse letošnje tekme PSG-ja, zato nad tem porazom niti nisem presenečen. PSG še vedno nima kolektivne igre in vse temelji na individualnih prebliskih njegovih zvezdnikov, Meneza in Ibrahimovića, ki lahko z eno potezo odločita srečanje. Pastore, ki bi moral biti glede na položaj na igrišču organizator igre proti St. Etiennu, je bil eden najslabših igralcev na tej tekmi in je bil na terenu povsem neviden. PSG nima povezane igre, nima natančnih podaj in nima prebojev po boku ter predložkov pred gol,“ pravi Pires, ki je prepričan, da ima na to nekaj vpliva tudi švedski reprezentant Zlatan Ibrahimović.

“Imam občutek, da igralci PSG-ja le čakajo, da bo Ibrahimović sam odločil tekmo, sami pa ne želijo prevzeti odgovornosti nase, zato se na igrišču 'skrivajo'. Zdi se mi celo, da je tako hudo, da se ostali igralci bojijo narediti kakšno napako ali slabo podati. Krilni igralci in vezisti želijo žogo čim prej spraviti do Ibrahimovića, čeprav imajo na voljo nekaj ostalih igralcev, ki so prosti in v boljšem položaju, ker se bojijo da se bo Ibrahimović drl na njih, če mu ne bodo podajali. Njega se ne bojijo samo nasprotniki, temveč tudi njegovi soigralci, kar prav gotovo ni dobro za igro pariškega kluba,“ je zaključil Pires.