Nazadnje je bila borza New York Stock Exchange (NYSE) zaradi slabega vremena tako dolgo zaprta leta 1888, takrat zaradi snežnega viharja. Tudi tehnološka borza Nasdaq, ki stoji na trgu Times Square, od danes vnovič posluje, vendar so tečaji tamkajšnjih delnic usmerjeni zmerno navzdol.

Vnovičen začetek trgovanja na Wall Streetu je oznanil župan New Yorka Michael Bloomberg. Zgradbi borze na Wall Streetu in slavni trgovalni dvorani so poplave prizanesle, trgovanje pa omogočajo zasilni generatorji, ki zagotavljajo električno energijo.

Delnice proizvajalca avtomobilov General Motors so se podražile že za šest odstotkov, potem ko je objavil višji četrtletni dobiček od pričakovanega. Tudi konkurenčni Ford je ne glede na dolžniško krizo v Evropi zabeležil rekordno četrtletje, kar je njegove delnice potisnilo navzgor že skoraj za odstotek.

Dobre tri odstotke so pridobile že tudi delnice koncerna Walt Disney, ki za družbo Marvel in studiom Pixar zdaj kupuje še avtorja filmov Star Wars - Lucasfilm. Ustanovitelj in edini delničar George Lucas si lahko od prodaje obeta štiri milijarde dolarjev (3,1 milijarde evrov) v gotovini in delnicah.

Industrijski indeks Dow Jones se je doslej zvišal za 0,14 odstotka na raven 13.128 točk. Tehnološki indeks Nasdaq je trenutno pri 2971 točkah, kar je 0,55 odstotka manj kot v petek.

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi se danes gibljejo neenotno. V Frankfurtu se je indeks DAX doslej zvišal za 0,15 odstotka. V Londonu se je indeks FTSE znižal za 0,53 odstotka, v Parizu pa indeks CAC 40 za 0,28 odstotka.