Dolgoletnega komisarja lige namerava na položaju zamenjati njegov sedanji pomočnik Adam Silver. »Zadovoljen sem z izbiro. Adam je poslovnež svetovnega kova in je v vseh teh letih vplival na številne vidike našega posla. Vem, da bo organizacija ostala v dobrih rokah,« je sporočil Stern, ki je šele četrti komisar lige NBA.

Danes 70-letni Stern je z ligo začel sodelovati daljnega leta 1966 kot zunanji svetovalec, 12 let kasneje pa je sprejel službo glavnega svetovalca košarkarskega združenja. Od leta 1980 je bil izvršni predsednik lige, leta 1984 pa je nasledil takratnega komisarja Larryja O'Briena.

V času njegovega mandata je bilo v ligi NBA zgrajenih kar 28 košarkarskih dvoran, pet klubov je zamenjalo mesta (Kings, Clippers, Grizzlies, Hornets in Super Sonics/Thunder), ligi pa se je pridružilo sedem novih moštev (Hornets, Timberwolves, Heat, Magic, Grizzlies, Raptors in Bobcats).

Nova sezona ena najbolj priljubljenih lig na svetu se sicer pričenja 30. oktobra s tekmo med Clevelandom in Washingtonom, uro kasneje pa je na sporedu še srečanje med aktualnim prvakom Miamijem in Bostonom.