Čeprav v Ljudski vrt prihaja ugleden tekmec, so priprave Maribora potekale po ustaljenem ritmu. »Če želimo iztržiti pozitiven izid, moramo biti odlični. Z veliko podporo s tribun smo tega tudi sposobni,« je samozavestno povedal trener Maribora Darko Milanič, ki izkušnje črpa tudi iz dosedanjih šestih obračunov z ekipami z Otoka (Hibernian, Birmingham, Glasgow Rangers). »Tottenham je kakovostnejši od dosedanjih treh tekmecev. Njihova odlika je izjemna hitrost pri prehodih v napad in obrambo. Zato je pomembno, da se bomo znali postaviti na igrišču, da bomo imeli kontrolo nad dogodki, da bomo znali napadati, da bomo znali hitro reagirati, da bo moral tudi tisti, ki ne bo sodeloval v akciji, razmišljati dve potezi vnaprej,« je del taktičnega načrta razkril 44-letni Milanič, medtem ko je njegove besede pozorno poslušal športni direktor kluba Zlatko Zahović, ki se je pomešal med novinarje.

Ker ima Tottenham izjemno kakovostno zasedbo, je težko predvidevati, kdo bo sploh igral. Mariborski strokovni štab je igralcem s pomočjo posnetkov pokazal, kako igrajo nosilci igre v napadu. »Če bodo igrali v napadu z raketami, bomo morali biti še bolj zbrani, pozorni in si pomagati. A tako kot na vsaki tekmi želimo biti mi tisti, ki bomo imeli žogo v svojih nogah, ker bomo le tako nevarni za nasprotnikov gol in bomo prihajali do priložnosti,« je dodal Milanič, ki se ne obremenjuje z neučinkovitostjo ekipe na zadnjih tekmah. Proti Laziu v Rimu, Triglavu v Kranju in Olimpiji v Mariboru so dosegli le en gol. »Sezono je treba vzeti kot celoto. Prihajamo do priložnosti, na zadnjih treh tekmah smo jih imeli res veliko, tudi proti tako močnemu tekmecu, kot je bil Lazio v Rimu. Proti Tottenhamu verjetno ne bo toliko priložnosti, kot smo jih imeli na derbiju proti Olimpiji, zato bo treba biti v trenutku, ko bomo dobili priložnost, enostavno bolj natančen. Včasih je učinkovitost odvisna tudi od dneva, navdiha posameznika, sreče, odboja žoge, nasprotnika... A smo optimisti, ker igramo kombinatorno, prihajamo do priložnosti, kar je ključ do tega, da tudi zadenemo,« je imel odgovor na vsako vprašanje Milanič, ki se strinja s trditvijo Ibraimija: če bodo ponovili predstavo proti Panathinaikosu, bodo navijači Maribora proslavljali novo evropsko zmago.

Maribor ima v evropski ligi, kjer je v skupini J na lestvici na drugem mestu s tremi točkami za Laziom (4 točke) in pred Tottenhamom (2 točki) in Panathinaikosom (1 točka), visoke tekmovalne cilje, zato ne želi le nastopati in zapustiti dobrega vtisa, ampak zgrabiti vsako priložnost za osvajanje točk.