Kako blizu vrnitve so poškodovani Pique, Alves in Puyol?

Verjetno nihče od naštete trojice ne bo igral. Videli bomo, kakšno bo njihovo stanje konec tedna, ko nas čaka španska liga. Že vso sezono imamo težave s poškodbami, toda to moramo sprejeti in iti naprej. Pique me skrbi toliko kot ostali poškodovani. Ko bo dovolj zdrav, se bo vrnil. Nič ne bomo prehitevali.

Ali prejema Barcelona tako veliko golov ravno zaradi poškodovanih branilcev?

Prejetih golov ne smemo opravičevati z odsotnostjo branilcev. Treba je pogledati, kako smo prejeli gole proti Deportivu. Eden je bil iz enajstmetrovke, ki ne bi smela biti dosojena, enega iz prostega strela, enega pa smo si zabili sami. Letos smo dosegli že tri avtogole, kar ni normalno. Song in Mascherano sta dober branilski par. Noben prejeti gol v soboto ni prišel po njuni krivdi.

Kako ste zadovoljni s predstavami vratarja Victorja Valdesa?

Niti najmanj ne dvomim o njegovo kakovost. Branil je že na toliko tekmah in osvojil ogromno lovorik, zato ni nobene potrebe, da bi debatirali o njem.

Če se bodo poškodbe nadaljevale, boste uporabili igralce iz mladinske šole?

V tem smo vzor vsem. Drugi klubi tega ne počnejo. Kulturo domačih igralcev imamo še iz časov Cruyffa in Rexacha. V večini tekem je na igrišču vsaj sedem domačih nogometašev. Včasih igramo celo z vsemi enajstimi. Toda na koncu šteje samo rezultat. Če ga nimaš, ti ne pomaga niti enajst domačih igralcev.

Kako nevaren tekmec bo Celtic?

Vse tekme v ligi prvakov so težke. Celtic nas bo verjetno čakal v obrambi in prežal na hitre protinapade. Gre za močno ekipo, ki je nevarna iz prekinitev. Imajo hitre bočne igralce, ki znajo dobro podajati, ter učinkovite napadalce.

Ali si Messi zasluži zlato žogo?

Je glavni favorit. Proti Deportivu je počel stvari, ki jih lahko samo on. Toda zlato žogo si zasluži zaradi svoje konstantnosti.

povzeto po elmundodeportivo.es