Proti Dornbirnu, ki je novinec v ligi, je Olimpija v tej sezoni že igrala. Pred tremi tedni, ko je na ljubljanski klopi debitiral Bojan Zajc, so bili Avstrijci spretnejši s 5:4, nato pa so Ljubljančani nakazali dvig forme. Prvo ime moštva je nemudoma postal Jan Muršak, ki pa bi lahko kaj kmalu pospravil opremo in se preselil v Detroit. Mnogi namreč menijo, da bo vodstvo NHL s sindikatom igralcev v kratkem vendarle našlo skupni jezik, kar bi pomenilo začetek sezone v najmočnejši hokejski ligi na svetu in vnovično selitev mnogih zvezdnikov na drugo stran Atlantika. Nekateri agenti v NHL pravijo, da bi se lahko zastor nad tekmovanjem dvignil že 2. novembra.

Kljub vsemu je Muršak te dni še vedno povsem osredotočen na dogajanje v Olimpiji, ki si danes proti Dornbirnu ne bo smela privoščiti spodrsljaja. Trener Zajc ima težave z branilci, saj bo Žiga Grahut zaradi poškodbe rame v Salzburgu manjkal vse do reprezentančnega odmora v novembru, zbolel je tudi Damjan Dervarič. Zajc razmišlja o prevetritvi napadalnih trojk, saj ima prvi napad premalo opore, učinek domačih hokejistov pa za zdaj še ni na pričakovani ravni. Veliko manevrskega prostora Zajc sicer nima. Ko se je Miha Verlič preselil k Žigi Pancetu in Alešu Mušiču, bistvenega učinka ni bilo, zato bi bile nadaljnje spremembe v drugi liniji pričakovane. Mušič in Pance sta prav gotovo zmožna igrati bolje, predvsem bolj nevarno pred nasprotnikovim golom, a se jima z ramo ob rami očitno ne uspe dovolj razigrati. Današnja tekma bi lahko dala tudi bolj jasno sliko, kakšne kakovosti je zadnji novinec v moštvu Kevin DeVergilio, ki je prejšnji konec tedna z golom v Salzburgu pustil soliden vtis.

Poleg rednega kroga v EBEL se ob 18. uri v Mariboru začenja uvertura v državno prvenstvo, kjer bodo gostovali Jeseničani. Kot smo že poročali, so sodelovanje obljubili tudi pri HK Olimpija, glede terminov tekem in drugih podrobnosti pa je še vse zelo odprto, zato bo v torek sestanek med Hokejsko zvezo Slovenije in klubi. Menda bodo odgovorni takrat določili vsaj osnovna pravila. Med drugim tudi razčlenitev uganke, kako se bo tekmovanje sploh imenovalo, zaradi česar nastaja vse več nejevolje, saj ima vsak svojo razlago.

EBEL, 13. krog, danes ob 18. uri: Telemach Olimpija - Dornbirn, ob 19.15: Dunaj - Gradec, Salzburg - Linz, Alba Volan - KAC, Znojmo - Beljak, Innsbruck - Medveščak.