Največja upnica med njimi je Nova Ljubljanska banka s 122 milijoni evrov terjatev. Nekaj več kot 40 milijonov evrov ji gradbinec dolguje za kredite in unovčene garancije, 58 milijonov za garancije za posle, 15 milijonov za poroštva in 8 milijonov za plačilne garancije. Po dosedanjih podatkih stečajnega upravitelja gre pri Novi Ljubljanski banki večinoma za nezavarovane terjatve.

Za 57 milijonov evrov je pri Primorju izpostavljena Nova Kreditna banka Maribor, za slabih 30 milijonov evrov pa Abanka Vipa. Med večjimi upnicami sta še Factor banka s četrt milijona in Banka Koper s 14 milijoni evrov terjatev. Gorenjski banki in banki Hypo pa Primorje za poroštva skupaj dolguje še dobrih 10 milijonov evrov. Opozoriti pa velja, da omenjene terjatve še niso preverjene in bo njihovo končno stanje jasno šele po skrbnem pregledu sodišča in stečajnega upravitelja. Sodišče pa je na željo Nove Ljubljanske banke že imenovalo upniški odbor, ki ga poleg predstavnikov prej omenjenih bank sestavljata še člana preostalih dveh največjih upnikov Primorja: italijanske delniške družbe Adriano Corsi ter ministrstva za infrastrukturo in prostor.

Sicer pa je na sodišče v roku svoje terjatve do Primorja prijavilo več kot 2500 upnikov. Sodišču jih zaradi tolikšnega obsega še ni uspelo preizkusiti in jih v celoti vpisati, zato je rok za izdelavo osnovnega seznama preizkušenih terjatev, ki bi se sicer iztekel v nedeljo, odložila. Sodnica Slavica Velikonja med razlogi za takšno odločitev pojasnjuje, da je postopek preverjanja otežilo tudi dejstvo, da je veliko terjatev na sodišče prispelo v zadnjih dneh pred potekom roka za prijavo in da jih vsi upniki niso vložili v elektronski obliki. Prepričana je, da bo s podaljšanjem roka sodišče pripomoglo tudi k ekonomičnosti in hitrosti stečajnega postopka, saj bo lahko skrbneje preizkusilo terjatve in s tem zmanjšalo števila drugih postopkov za uveljavljanje (ne)obstoja terjatev in ločitvenih ter izločitvenih pravic, ki podaljšujejo sam stečajni postopek in s stroški zmanjšujejo razpoložljiva sredstva za poplačilo upnikov.