S slovensko reprezentanco A ste bili maja že na pripravah v Avstriji. Bi lahko primerjali vzdušje maja in oktobra?

Vzdušje je bilo takrat drugačno, saj je šlo za prijateljsko tekmo z Grčijo, zdaj pa je tekma za osvajanje točk. Po dobrem začetku v moštvu Salzburga sem zelo srečen, da sem dobil vpoklic v reprezentanco A. Vsi se zavedamo, kako pomembna tekma nas čaka, saj je skrajni čas, da začnemo zbirati točke. Če bomo na takšni ravni, kot se od reprezentance pričakuje, bomo osvojili tri točke.

Kako hud je pritisk v garderobi, saj je to morda celo ključna tekma kvalifikacij?

Pritisk je sestavni del športa. Imamo še povratni tekmi s Švico in Norveško, zato je v skupini možno vse, saj smo odigrali šele dve tekmi, pred nami jih je še osem. Osvojili bomo veliko točk.

Kakšna je formula za zmago proti Cipru?

Najprej je treba biti trden v obrambi, v napadu pa zbran, potrpežljiv in učinkovit. Pričakujem, da bo Ciper strnil obrambo, kar pomeni, da ne bo veliko prostora, zato bo treba igrati hitro, podaje pa morajo biti natančne. Priložnosti bomo zanesljivo imeli, a treba jih bo izkoristiti, obenem pa paziti, da nam Ciper ne zabije gola iz protinapada.

Tekmecu je treba dati vedeti od prve minute, kdo je v Ljudskem vrtu gospodar, torej zaigrati na vso moč, agresivno in celo na juriš.

Na vsaki tekmi se moraš postaviti tako odločno in od prve sekunde pokazati tekmecu, kdo si in kam je prišel.

Selektor pravi, da vas je poklical zato, ker resno računa na vaš pomemben delež. Ali boste dobili priložnost že v prvi minuti?

Odločil bo selektor. To, kar bo naredil, bo najboljše za uspeh ekipe. Vsak si želi igrati od prve minute, a ne bom razočaran, če bom sedel na klopi. Skozi tekme v klubu in na treningu si bom poskušal izboriti mesto v prvi enajsterici ter tako postati pomemben igralec izbrane vrste. Dobro se zavedam, da sem še mlad, zato se moram vsak dan še veliko učiti, da bom boljši in konkurenčen.