Po slabem začetku sezone je vaš Palermo po šestih tekmah le dosegel prvo zmago.

Novi trener Gasperini je poskrbel za pozitivne spremembe. Najprej smo z novim strokovnim vodstvom sicer dvakrat nesrečno izgubili v gosteh, nato pa dosegli zmago in remi, kar je izboljšalo vzdušje v klubu. Imamo tako kakovostno zasedbo, da se lahko borimo za višja mesta, kot kaže uvrstitev na šestnajsto mesto na lestvici.

Tudi vaša vloga v moštvu Palerma je vse pomembnejša.

Z novim strokovnim vodstvom kot ekipa delujemo drugače. Na začetku sezone nismo igrali kot prava ekipa, bilo je premalo moštvenega duha, nismo bili prva klapa. Morda tudi zato, ker vsi igralci nismo igrali na svojih standardnih položajih. Napredovali smo, ker Gasperini zahteva kombinatorno igro, ni več brezglavega nabijanja žoge.

Po medlem začetku sezone ste izboljšali formo, kar je pomembno tudi za nastope v reprezentanci.

Nisem še povsem zadovoljen s svojo igro. Strelski post še vedno traja, manjka prvi gol v italijanskem prvenstvu v letošnji sezoni. Imeli sem že veliko priložnosti, a ker iz tekme v tekmo napredujem in igram boljše, bo prišel tudi ta tako želeni gol, ki mi bo dal nov zagon. Sem zelo motiviran, da bi bil uspešen v tretji sezoni v Italiji.

Morda boste gol dočakali v reprezentanci, za katero ste zbrali 18 nastopov, zadetka pa še niste dosegli.

Lepo bi bilo. A najpomembnejši sta dve zmagi. Če bom gol dosegel jaz, bo še toliko lepše.

Z reprezentanco se vračate v Maribor, kjer se je v Ljudskem vrtu začel lepši del kariere s hitro prodajo v tujino.

Tudi ko nisem igral za Maribor, sem rad prihajal v Ljudski vrt. V štajerski prestolnici je povsem drugačno vzdušje, neka posebna energije, poln stadion s fantastičnimi navijači te enostavno ponese. Z zmago bi umirili napetosti, ki so posledice porazov s Švico in Norveško.

V reprezentanci so štirje novinci.

S Cvijanovićem, Kamplom in Berićem sem že igral. Če ne bi bili vrhunski igralci, ne bi dobili vabila v reprezentanco, zato lahko pripomorejo k uspehu ekipe.

Kje so razlogi za slab start v kvalifikacijah?

V športu se zgodi, da prideta dve tekmi, ko nismo bili pravi in nam ni uspelo narediti ničesar po željah. Ne smemo gledati nazaj in se s tem obremenjevati, ampak razmišljati le o naslednjih dveh zelo pomembnih preizkušnjah.

Katere so največje pomanjkljivosti v igri slovenske reprezentance?

Preveč individualnih napak. V nekaterih fazah igre naša reakcija ni bila prva, prepoceni smo prejemali gole. Če bomo to popravili, bomo začeli zmagovati.

V Oslu ste bili med najboljšimi igralci slovenske vrste, saj ste veliko tekli, skušali igrati in se niste umikali, ko so vas Norvežani udarjali po gležnjih. Kakšno vlogo pričakujete proti Cipru?

Vse, kar sem naredil v Oslu, je bilo brez učinka, saj smo ostali praznih rok. Predstava v Oslu zaradi poraza nima nobene vrednosti. Ne obremenjujem se z igralnim položajem in tem, koliko minut bom na igrišču. Imam nekaj težav z bolečinami v gležnju.

Po porazih s Švico z 0:2 in Norveško 1:2 so spodrsljaji prepovedani. Proti Cipru in Albaniji je treba osvojiti šest točk.

Mi smo vse svoje bonuse izkoristili. Odslej bo treba zmagovati v seriji. Tekmi s Ciprom in Albanijo imata že elemente odločilnosti, saj je treba osvojiti šest točk.

Slovenija je v skupini zadnja in še edina brez točke.

Nič še ni odločenega. Za drugim mestom zaostajamo tri točke, celo prvo mesto še ni izgubljeno, če bomo pravi na tekmi s Švico v gosteh.

Kje je ključ do zmage proti Cipru?

S tekmecem se bomo šele spoznali, a mi moramo gledati predvsem nase. Če se ne bomo osredotočili na svojo igro, ne bo treh točk. Doma je treba osvajati točke. Ker smo jih izgubili proti Švici, jih je treba proti Cipru osvojiti zlepa ali zgrda, da dobimo nov zagon.