Po zakonu o preoblikovanju Kada imenuje vlada tri predstavnike v sicer šestčlanski nadzorni svet družbe. Dva predstavnika imenujejo organizacije upokojencev, ki jih trenutno v nadzornem svetu Kada zastopata Ana Bilbija in Aldo Ternovec, enega pa sindikati, ki jih v tem mandatu zastopa Ladislav Rožič. Ob uveljavitvi zakona o SDH bi pristojnost za imenovanje predstavnikov države v nadzornem svetu Kada prevzel holding, preostale tri pa bi kot zdaj imenovali predstavniki upokojencev in sindikatov. Ker pa trenutno ni jasna usoda SDH, nad katerim visi grožnja referenduma, so se na ministrstvu očitno naveličali čakanja in od AUKN zahtevali, da zamenja predstavnike države v nadzornem svetu Kada, to je Romana Dobnikarja, Branka Tomažiča in Klemena Ferjančiča.

Želje po zamenjavi nadzornikov in vodstva Kada vlada Janeza Janše ne skriva. Tako je med drugim v eno od različic zakona o SDH, ki je predvideval povsem enak način imenovanja nadzornikov Kada, kot velja zdaj, celo eksplicitno zapisala, da se mora nadzorni svet Kada zamenjati v roku enega meseca po uveljavitvi zakona, v nadaljnjem mesecu dni pa da mora ta zamenjati upravo. To zdaj vodi Bachtiar Djalil, članica uprave pa je Anja Strojin Štampar. Za zamenjavo vodstva družbe pa bo potrebovala vlada soglasje oziroma sodelovanje vsaj enega od predstavnikov upokojencev ali sindikatov. Čeprav je predstavnik vlade v nadzornem svetu hkrati njegov predsednik in ima zato odločujoč glas, je za sklepčnost nadzornega sveta namreč potrebna udeležba večine članov. Da bi vladi uspelo doseči sodelovanje predstavnikov upokojencev ali sindikatov pri zamenjavi uprave Kada, je sicer malo verjetno, bi pa spremembam v vodstvu Kada zagotovo sledile tudi spremembe v upravljanju Modre zavarovalnice, ki jo vodi Borut Jamnik.

Spremembe v sestavi nadzornega sveta Kada se sicer napovedujejo že mesece, a je morala vlada počakati do konca pogajanj o zakonu o SDH. Pogajalci o novem načinu upravljanja državnega premoženja so se namreč dogovorili, da v času pogajanj o zakonu enostranskih posegov vlade ne bo. Pod grožnjo referenduma je vlada popustila predstavnikom upokojencev in sindikatov ter tudi pod okriljem SDH ohranila samostojnost Kada, ki je hkrati ostal lastnik Modre zavarovalnice. A po sprejemu zakona o SDH v državnem zboru je najprej minuli teden državni svet izglasoval odložilni veto na zakon, kar pomeni, da ga bodo morali poslanci znova potrditi, poleg tega pa so referendum na zakon napovedali predstavniki zaposlenih v energetiki, najbolj donosni panogi v večinski lasti države, kjer se bojijo, da bi z ustanovitvijo holdinga prišlo do razprodaje državne srebrnine.