Kot je razvidno iz objave na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), je ministrstvo za pravosodje in javno uprave danes obvestilo Okrožno sodišče v Ljubljani, da je začasno ustavljeno imenovanje Goršeta v vseh novih zadevah, kar izhaja iz odločbe ministrstva. Hkrati se bo Goršetu odvzelo vse postopke, v katerih je bil upravitelj.

Gradis skupina G je sicer v prisilni poravnavi od 16. aprila. Družba je upnikom v načrtu finančnega prestrukturiranja ponudila bodisi omenjeno konverzijo terjatev v kapital ali 54-odstotno poplačilo najkasneje v štirih letih od pravnomočno potrjeno prisilne poravnave. V prisilni poravnavi je bilo priznanih za 206,43 milijona evrov terjatev.

Delničarji so avgusta potrdili predlog dokapitalizacije družbe s konverzijo navadnih in zavarovanih terjatev v osnovni kapital; za uspešno finančno prestrukturiranje družbe bo potrebna pretvorba vsaj za skupno 2,5 milijona evrov terjatev.

Konec avgusta je ljubljansko okrožno sodišče objavilo poziv upnikom, naj skladno s sklepom skupščine družbe o konverziji terjatev v kapital vpišejo in vplačajo nove delnice. Hkrati je sodišče objavilo tudi poziv za glasovanje o prisilni poravnavi.