Kluba sta se nazadnje v skupinskem delu lige prvakov srečala leta 2006. Prva tekma v Lizboni se je končala z 0:0 povratna na Camp Nouu pa z zmago domačih z 2:0. Kluba se tudi sicer poznata zelo dobro, saj imata dolgo in pestro zgodovino medsebojnih dvobojev.

Nogometna velikana z Iberskega polotoka sta že davnega leta 1961 igrala v finalu pokala državnih prvakov, zmage pa so se veselili Portugalci, ki so imeli takrat v svojih vrstah izjemnega Eusebia. Katalonci so se jim maščevali 31 let kasneje, ko so jih izločili v polfinalu lige prvakov, nato pa osvojili svojo prvo evropsko lovoriko.

Kljub temu da orli nocoj igrajo pred domačimi gledalci, se zdi, da je zmaga proti enemu najboljših ekip zadnjih let zelo težko dosegljiva. Tudi zato se je Record odločil, da domači ekipi na pomoč priskoči s črno magijo. Časopis je zato danes objavil nadvse zanimivo naslovnico, na kateri je prikazana prebodena vudu lutka oblečena v dres Lionela Messija. Ali bo "urok“ deloval, se bodo ljubitelji najpomembnejše postranske stvari na svetu lahko prepričali že čez nekaj ur.