Oba gola za Chelsea sta prispevala španska reprezentanta Fernando Torres in Juan Mata, še posebno v dobri formi je slednji, ki je letos gonilna sila modrih. Trener Arsenala Arsene Wenger se je jezil nad napakami v obrambi: »Nesprejemljivo je, da prejemamo tako lahke gole. Krivi smo si sami, saj nam primanjkuje avtoritete v obrambi. Chelsea je imel tri strele na naša vrata, zadel pa je kar dvakrat.«

Chelsea ima zdaj na vrhu lestvice 16 točk, torej štiri več od obeh velikanov iz Manchestra. City se je v gosteh proti Fulhamu rešil v zadnjih minutah, ko je zabil Edin Džeko, United pa je doma po 23 letih spet izgubil s Tottenhamom. Tedaj je edini gol za Londončane zabil legendarni Gary Lineker, zdaj pa je Tottenham slavil s 3:2. »Da smo na pragu zgodovinskega dosežka, smo se že ob premoru pogovarjali v garderobi. Vedeli smo, da bomo v drugem polčasu pod hudim pritiskom, a smo zdržali,« je bil vesel trener Londončanov Andre Villas-Boas, za katerega je to največja zmaga, odkar deluje v angleškem nogometu. Na drugi strani se je strateg rdečih vragov Alex Ferguson hudoval nad kratkim sodniškim dodatkom, čeprav je bil ta dolg štiri minute. »To je bila žalitev za tekmo. Bilo je šest menjav, trener je prišel na igrišče, Tottenham je zavlačeval pri vsakem prostem udarcu, enako je počel tudi njihov vratar. Ni prav, da ima kontrolo nad časovnim dodatkom zgolj sodnik.

Nerazumljivo je, da smo v letu 2012, na nogometni tekmi pa zgolj sodnik ve, za koliko minut se bo podaljšal čas igranja,« se je hudoval Ferguson. V prihodnje bo moral biti bolj pozoren tudi na svoje igralce, ki so že na peti letošnji tekmi angleškega prvenstva prvi prejeli gol.

Že zdaj pa se je v boju za angleški naslov predal kapetan Liverpoola Steven Gerrard. »Čudež bo, če bomo osvojili naslov prvaka pred mojim koncem kariere. Star sem že čez 30 let, liga pa postaja vse težja. Tukaj nista samo United in Arsenal, kot je bilo pred leti, ampak so še Chelsea, City, Tottenham, zdaj pa se prebija še Newcastle. Lani smo bili osmi, zato bo za nas letos uspeh že, če bomo med najboljšimi štirimi,« je nejevoljen Gerrard, ki je z Liverpoolom podpisal profesionalno pogodbo leta 1997, v prvi ekipi pa je debitiral leta 1998.

Edina kluba, ki v petih najmočnejših državnih prvenstvih še nista oddala točke, ostajata Bayern München in Barcelona, medtem ko je ta niz prekinil Marseille, ki je v francoski ligi izgubil pri Valenciennesu z 1:4. V kolikor je Bayern v Nemčiji rutinirano prišel do šeste zmage, pa to ne moremo trditi za Barcelono, ki je v Sevilli prišla do preobrata tudi po zaslugi sodniških odločitev Mateua Lahoza. Ta je nasedel igralskemu vložku Cesca Fabregasa, za kar je izključil nogometaša Seville Garyja Medela. Sporen je tudi izenačujoči gol Barce, saj je predhodno z roko igral Thiago Alcantara (kasneje si je poškodoval koleno in bo odsoten osem tednov). Pred el clasicom bo tako imela Barcelona osem točk prednosti pred Realom, ki je bil boljši od Deportiva.

Pri naših zahodnih sosedih še naprej odlično igra Juventus, ki je s 4:1 pospravil Romo. »Odigrali smo odlično. Malo nas je skrbelo pred tekmo, saj je Roma v zadnjem času igrala zelo dobro, toda potrdili smo našo kakovost. Smo zelo samozavestni,« je kipelo iz branilca Andree Barzaglija. Stik z Juventusom drži Napoli, oba kluba imata na vrhu 16 točk.