Kot so pojasnili v Revozu, zaradi neugodnih razmer na trgu v družbi iščejo možnosti za optimizacijo poslovanja in prilagajanje nastalim razmeram, eden izmed ukrepov pa je bil tudi začasen prehod na enoizmensko delo.

Medtem ko je Revoz med 19. in 28. septembrom obratoval le v dopoldanski izmeni, pa bo njegovo delo v ponedeljek zjutraj vnovič steklo v dopoldanski in popoldanski izmeni.

Kot so še dodali v Revozu, je njegovo vodstvo zadovoljno, da je s socialnimi partnerji sklenilo sporazum, s katerim obe strani potrjujeta pripravljenost za skupno iskanje rešitev za prebroditev kriznih razmer.

Kot je predsednik sindikata Revozovih delavcev Slavko Pungeršič povedal, so s podpisom omenjenega dogovora ukinili skoraj vsa izplačila nad kolektivnimi pogodbami in pogodbami o zaposlitvi ter jih spremenili v nadomestilo za nedelovne dni, ki jih bodo za prilagajanje proizvodnje v Revozu uvedli še do konca leta in pozneje.

Po njegovih besedah je temelj dogovora, da zaradi manjšega obsega naročil delavcev ne bodo odpuščali, temveč se bodo zatekli k različnim drugačnim ukrepom.

Ti za tekoče leto predvidevajo, da se nagrada delavcem ob koncu leta in dvig plač, ki je bil enako predviden za takrat, ne izplačata, temveč bodo z zanju predvidenim denarjem poplačali dosežene proste dneve.