Včerajšnja tekma je bila po zmagah zmajev proti Kopru, Triglavu in Muri četrti znanilec, da so navijači lahko nekoliko bolj optimistični, kot so bili lahko še pred kratkim. Čeprav je trener Andrej Razdrh nogometašem v določenem trenutku prvega polčasa, ko so napravili nekaj napak pri podajah, zavpil, naj bodo sproščeni, je bila ravno takšna predstava zeleno-belih. Predstavili so se v napadalni obleki, medtem ko so se Domžalčani odločili za izrazito obrambno taktiko. Posest žoge je bila krepko na strani zmajčkov. Pri njihovih poskusih, da bi prebili tekmečevo obrambo z domiselnimi akcijami, ni bilo bojazni, ampak je prevladoval pogum, pa čeprav so zaradi tega naredili nekaj napak. A te niso tako pomembne, če ekipa prevladuje, kot je sinoči Olimpija. Pomembneje je, da kakšna podaja konča na nogi ali glavi učinkovitega napadalca. To je Ljubljančanom včeraj uspelo v 43. minuti, ko je Boban Jović podal z desne strani, nekdanji nogometaš Domžal Nikola Nikezić pa zadel za 0:1. In še enkrat v drugem polčasu, ko so Domžalčani zaigrali nekoliko bolj napadalno, zmago Olimpije pa je po prodoru in podaji Vicenteja zapečatil Nik Omladič.

Eden tistih, ki je pri Olimpiji v novem sistemu 4-4-2 zadolžen za domiselne poteze, je Anej Lovrečič. Ta zna z žogo božati na poseben način, a ima tudi nekaj hib, ko igra steče v nasprotno smer. Petindvajsetletni Primorec je bil že nekajkrat na robu izpada iz moštva, nazadnje pa je bil označen za grešnega kozla krize Olimpije. A z novim trenerjem Andrejem Razdrhom je dobil novo priložnost. »O tem ne bi rad preveč govoril. Ni bilo lepo, a sem se iz tega nekaj naučil,« je dejal Anej Lovrečič in dodal: »Mislim, da se je trener Andrej Razdrh pogovoril z upravo. Ne vem, kaj so govorili. Sam vem le, da mi je na drugem ali tretjem treningu dejal, da ga ne zanima, kaj se je dogajalo prej, in da računa name.« Torej ni bilo vprašanje v kakovosti, ampak je šlo za nekaj drugega. »To presodite sami,« se je nasmehnil.

Na robu moštva je bil nekaj časa že, ko je bil trener Olimpije Dušan Kosič, a se je vedno vrnil med najboljše. »To se mi zgodi precejkrat. Morda zato, ker v obrambi nisem tako dober kot v napadu. Trenerji imajo radi, da igralec dela v obrambi. Sam to popravljam iz sezone v sezono.« Toda v njegovih nogah je tudi dodana vrednost, kar je bilo videti tudi sinoči. Lovrečičeve elegantne podaje so paša za oči in darilo za napadalce. Zaradi naštetega niti ni presenetljivo, da ga je Razdrh spet aktiviral, kajti v novem načinu igre so tovrstni igralci še posebno dragoceni. »Način igre, ki ga zagovarja naš trener, mi je pisan na kožo. Mislim, da mi gre vse na bolje, pridobivam samozavest. Malo mi še manjka moči in zadetek.«