Olimpija je proti avstrijskim Štajercem sicer imela terensko premoč, vendar je bila ta jalova. Mnogi streli so se odbijali od gostujočih nog, nekaj jih je končalo v zaščitni ogradi, povrhu je imel svoj večer tudi vratar Frederic Cloutier (33 obramb). Zaradi neodgovorne domače obrambe je Gradec po dveh tretjinah vodil že s 3:0, nato pa se je Olimpija v manj kot minuti vrnila na zadetek zaostanka. V Tivoli, kjer je vsak teden manj gledalcev, se je v trenutku vrnilo upanje po zasuku, a je šlo le za začasen preblisk. Gradec je hitro odgovoril s četrtim golom, po katerem se gostitelji niso več pobrali.

Ker so tivolski hokejisti po šestih krogih z dvema točkama še naprej zasidrani na dnu lestvice, je le še vprašanja časa, kdaj se bodo nadaljevali rezi znotraj ekipe. Podpovprečni tujci so z eno nogo že od začetka sezone pri izhodnih vratih, vse bolj vroč pa postaja stolček trenerja Heikkija Mälkiäja. Spomnimo, pred štirimi leti je po osvojenih treh točkah na sedmih tekmah moral oditi Američan Mike Posma. Zdi se, da ima Mälkiä vendarle nekaj več kredita, a če ne bo točk že ta konec tedna v Dornbirnu in Innsbrucku, se zna zgoditi marsikaj.

Finec razloge za slabe predstave moštva išče v premehki igri v obrambi in nenatančnosti v napadu. »Vsi se moramo pogledati v ogledalo in razčistiti sami s seboj. Če ne bomo igrali bolj zbrano, točk ne bo. Proti Gradcu smo imeli svoj trenutek, ko smo znižali na 2:3, potem pa povsem po nepotrebnem znova naredili napako v obrambi,« je razlagal Heikki Mälkiä. Na vprašanje, ali bi si želel sprememb v moštvu, je bil diplomatski: »To ni v moji pristojnosti.«

Ob vseh slabih novicah iz Tivolija je spodbudna vsaj ta, da je kratkoročno pogodbo do začetka sezone v NHL podpisal Pesničan Jan Muršak, ki ga bo klub najverjetneje predstavil že jutri na novinarski konferenci. Olimpija je skušala medse zvabiti tudi Mannyja Malhotro, ki je pred leti že blestel v Ljubljani, a se je Kanadčan prijazno zahvalil za povabilo, saj v kratkem pričakuje naraščaj, zato bo raje ostal v krogu družine.

EBEL, 6. krog: Telemach Olimpija – Gradec 2:4 (0:1, 0:2, 2:1, gledalcev 1500; 0:1 Moderer 15, 0:2 Lefebvre 24, 0:3 Labelle 40/PP1, 1:3 D'Alvise 47, 2:3 Coulombe 48/PP1, 2:4 Van Ballegooie 49), Beljak – Medveščak 3:1 (1:1, 1:0, 1:0), Dunaj – Dornbirn 4:3 po kazenskih strelih (0:2, 3:1, 0:0, 0:0), Linz – Alba Volan 1:4 (0:1, 0:3, 1:0), Znojmo – Innsbruck 5:3 (1:1, 1:2, 3:0), Salzburg – KAC 5:2 (1:1, 3:0, 0:1), vrstni red: Beljak 11, Znojmo in Dunaj po 10, Gradec 9, Salzburg in KAC po 8, Medveščak 6, Dornbirn 5, Linz in Alba Volan po 4, Telemach Olimpija 2, Innsbruck 1. Pari naslednjega kroga, petek ob 19.15: Dornbirn – Telemach Olimpija, KAC – Alba Volan, Beljak – Znojmo, Gradec – Dunaj, Linz – Salzburg, Innsbruck – Medveščak.