Pripravljalno obdobje je mimo, saj vas jutri že čaka superpokalni obračun proti Olimpiji, v soboto pa prvi obračun v ligi ABA proti novincu Szolnoki. V kakšni pripravljenosti je Krka v tem trenutku?

Predvsem smo veseli, da smo vsi zdravi. Nekaj manjših težav imata le še Pajić in Bolčina, a vseeno že trenirata z moštvom. Smo vedno bolj uigrani, saj igra lepo teče, vseeno pa je to še zelo oddaljeno od tistega, kar pričakujemo. Želimo igrati hitreje, bo pa superpokalni obračun proti Olimpiji lep pokazatelj našega trenutnega stanja.

Kako pa ste zadovoljni z osebno formo?

Grem iz tekme v tekmo, vsaka pa je zame izredno pomembna, saj sem bil z igrišč odsoten celo leto. Trdo delam na treningih, kjer mi vsi pomagajo, s samim vklopom v moštvo pa nisem imel težav, kar se vidi tudi na igrišču.

Se močno občuti, da vas celo leto ni bilo na košarkarskih igriščih?

V mojih letih se to niti ne pozna toliko. Če bi bil star čez trideset let, pa bi verjetno moral končati kariero. Vesel sem, da se mi je uspelo vrniti. Še malo mi manjka do ravni, na kateri sem bil v preteklosti, toda vsak dan se trudim, da se izboljšam. Verjamem, da bo stara forma prišla hitro.

Če se ozrete nazaj, obžalujete kakšno odločitev? Morda odhod na operacijo?

Ne. Še enkrat bi sprejel isto odločitev. Stanje stopal je bilo preslabo. Poizkusil sem vse možne terapije, ne verjamem, da obstaja še kakšna, ki je nisem. Žal mi je le, da nisem mogel na evropsko prvenstvo v Litvi.

Sta stopali sedaj kot novi?

Lahko bi tako rekli. Veliko sem delal na tem, ljudje so celo leto preučevali moji stopali, sedaj pa moram vsak dan delati vaje. Brez tega ne gre in tako bo verjetno do konca življenja. Sem kar optimističen, saj sem naredil veliko delo. Pokazal sem, da lahko znova igram na visoki ravni, in upam, da bom letos naredil še ta končni korak in dokazal, da v bodoče lahko nastopam tudi za vrhunske evropske klube.

Kako bi ocenili ekipo Olimpije, ki je, tako kot vsako leto, precej spremenjena?

Sestavili so zanimivo moštvo, ki je mešanica mladih in nekaj izkušenih igralcev. Glavna nevarnost za nas bosta Prepelič in Rannikko. Finec je pravi vodja na igrišču. Bil je moj soigralec pri Olimpiji, zato vem, za kako kakovostnega posameznika gre.

Boste imeli proti svojemu nekdanjemu moštvu poseben motiv?

Ne. Je pa vedno lepo igrati proti Olimpiji, ki ima kakovostno moštvo in v našem prostoru poseben prestiž. Tekma bo izredno zanimiva in upam, da bodo gledalci prišli na svoj račun.

Koliko je superpokalna tekma sploh pomembna?

Je pomembna. Predvsem iz psihološkega vidika, saj greš v primeru zmage bolj optimistično v sezono. Če ne, je treba čim hitreje odpraviti napake. Vse bomo naredili, da premagamo Ljubljančane.