Včeraj je minilo točno 13 let, odkar je Casillas pri 18 letih debitiral za Real, odlični španski vratar pa nima nobenega namena, da bi zapustil Madrid in se preizkusil v kakšnem drugem klubu.

“Sanje bi postale resničnost, če bi do konca kariere lahko branil za Real. Imel sem srečo, da sem se lahko nogometni šoli Reala pridružil že pri devetih letih, čas pa je nato hitro tekel. Resnično sem zadovoljen z vsem, kar mi je dal tal klub, in z vsem, kar sem dal jaz njemu,“ pravi Casillas, ki ima pri 31 letih za seboj že precej uspehov. Dvakrat je z Realom zmagal v ligi prvakov, dvakrat v interkontinentalnem pokalu, petkrat je bil španski prvak, enkrat pokalni španski prvak, osvojil pa je tudi tri španske in en evropski superpokal. Kot prvi vratar španske reprezentance pa je bil že dvakrat evropski in enkrat svetovni prvak.

Vseeno pa se privržencem kraljevega kluba še ni treba bati, da bi veliki Iker kaj kmalu zapustil Real. “Minilo je že 13 let od mojega debija, nadejam pa se, da jih bo še mnogo. Pogodba z Realom se mi izteče, ko bom imel 36 let. Želim si, da bi se upokojil, ko bom star 39,“ je Casillas namignil, da bi rad v Realu ostal še osem let.