V Juventusu se je pripetila kar nekoliko komična situacija. Pred koncem prestopnega roka so si od Arsenala za eno leto izposodili 24-letnega napadalca Bendtnerja, ki pa si ga v Torinu očitno niti niso želeli. Za povrh je Danec k aktualnim italijanskim prvakom prišel v precej slabi telesni pripravljenosti, poleg tega pa je ob prihodu uspel tudi šokirati vodstvo “stare dame“.

“Želel bi dres s številko 10,“ je bila Bendtnerjeva izjava, ki je vodilne može Juventusa skoraj vrgla s stolov. Danski reprezentant je prišel v Torino s kar nekaj odvečnimi kilogrami in daleč od optimalne pripravljenosti, a si je vseeno drznil zahtevati dres klubske legende Alessandra Del Piera, ki je letos po dolgih letih zapustil Juventus in se je pred upokojitvijo odpravil še na nogometno avanturo v Avstralijo.

Bendtnerju so vodilni v klubu na koncu dodelili številko 17, hkrati pa priznali, da niti sami ne vedo, zakaj so ga pripeljali. “Bendtner ni napadalec najvišje kvalitete, kakršnega smo si želeli pripeljati, a situacija na trgu je precej zakomplicirana,“ je izjavil športni direktor Juventusa Giuseppe Marotta.

Bendtner se je s poletnih počitnic vrnil predebel in izven forme, ker mu je trener Arsenala Arsene Wenger dovolil, da izpusti večino poletnih priprav topničarjev pred novo sezono, da bi si v tem času lažje našel nov klub, Dancu pa se samemu očitno ni dalo preveč trenirati.

Potezi “stare dame“ se ne morejo načuditi tudi nekatere klubske legende. Alessio Tacchinardi je denimo dejal: “Ne bom rekel, da je Bendtner slab igralec, a vsekakor to ni nogometaš, ki bi nam lahko koristil.“