Prejšnji petek se je končal poletni prestopni rok, ravno na zadnji dan pa so številni igralci zamenjali klube. A med njimi ni Neymarja, ki je kljub resni ponudbi rdečih vragov ostal v Braziliji. Trenutno najbolj vroči brazilski nogometaš je že večkrat napovedal, da bo kariero v domovini nadaljeval vse do svetovnega prvenstva, ki ga Brazilija gosti leta 2014, po mundialu pa se bo zanj verjetno vnel hud boj med največjimi evropskimi klubi, saj je znano, da si ga v svojih vrstah poleg Uniteda želijo tudi City, Barcelona, Real, PSG, Anži in verjetno še marsikateri klub.

Ravno zaradi želje Neymarja, da v Braziliji ostane še dve leti, je Santos sicer mamljivo ponudbo Uniteda, ki je nudil kar 48 milijonov evrov, brez prevelikega razmišljanja zavrnil.

Se bo Ferguson odrekel Rooneyju?

Angleški mediji pa so se ob novici o neuspelem nakupovanju rdečih vragov bolj osredotočili na nejasno prihodnost Waynea Rooneyja, ki je pred dnevi staknil hudo poškodbo in bo z igrišč odsoten vsaj dva meseca. Že takoj po poškodbi je Alex Ferguson v nekaterih izjavah namignil, da ni zadovoljen s pripravljenostjo in pristopom angleškega reprezentanta, ob dobrih predstavah Robina van Persieja in lovljenju Neymarja pa se zdi, da so Rooneyju dnevi na Old Traffordu res šteti.