Na kateri točki so priprave za evropsko prvenstvu v tem trenutku?

V organizacijskem smislu je stvar pod nadzorom. Se pravi, da smo pri nastanitvah, transportu, pridobivanju partnerjev in sponzorjev... na tekočem in ne zaostajamo za nobenimi načrti, ki smo si jih zadali. Jasno pa je, da se bliža 18. november in žreb skupin, ki bo tudi za nas prvo dejanje evropskega prvenstva in mejna točka, s katero se bo konkretno začela promocija prvenstva v Sloveniji in po svetu. Točno se bo namreč vedelo, kje kdo igra in kakšne so tekme v predtekmovalnih skupinah.

Zamujajo pa prispevki in podpisane pogodbe z občinami.

Pred kratkim smo kot organizatorja dodali mesti Celje in halo Tivoli v Ljubljani, pogodbe pa so vsebinsko skoraj končane. Nekaj stvari še uredimo in sledili bodo podpisi.

Fiba Europe je v zvezi z novimi dvoranami izrazila nekaj nezadovoljstva in jih ni uradno potrdila. Ste do zdaj te stvari že zgladili?

Fiba Europe mora dvorani potrditi na septembrskem rednem sestanku. Jasno je, da so z določenimi popravki dvorane primerne za organizacijo prvenstva. To so navsezadnje na Fibi Europe potrdili tudi v času evropskega prvenstva do 20 let, ko smo si jih skupaj ogledali.

Za evropsko prvenstvo bo ključnih 6,1 milijona evrov evropskih sredstev za prenove dvoran. Kdaj pričakujete dokončen odgovor ministrstva?

Evropska sredstva naj bi bila še vedno zagotovljena, saj sklep vlade še vedno velja. Denar je namenjen za športno infrastrukturo. Novih dvoran se ne bo gradilo, štiri pa želimo obnoviti. Upamo, da se bodo črni oblaki kmalu razgrnili, zato pričakujemo odgovor v najkrajšem mogočem času.

Po nekaterih podatkih naj bi vlada zamujala s plačilom dveh obrokov kotizacije Fibi Europe.

Pogodba je podpisana med Fibo Europe, ministrstvom in Uradom vlade RS za komuniciranje, tako da bi to težko komentiral.

Kako je s plačilom kotizacije Ptuja in Novega mesta, ki sta odpadla pri organizaciji prvenstva?

To odločitev bo sprejel izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenija.