"Dogodki me prehitevajo. Izjemno sem bil srečen, da sem iz tretje lige šel v drugo, ko je Aalen plačal odškodnino Osnabrücku. Moj načrt je bil, da z dobrimi igrami v nekaj letih pridem v prvo bundesligo. Ko so predstavniki Salzburga videli, kako sem igral za Aalen na tekmi proti Bochumu, so bili zelo vztrajni. Ves teden so me nagovarjali, naj se preselim v Avstrijo. Dolgo časa sem razmišljal, kaj narediti, ker nove ekipe nisem želel pustiti na cedilu. Ponudba je bila sanjska, v nogometu se vse dogaja hitro. Če se poškoduješ, nate vsi hitro pozabijo, zato sem zgrabil priložnost. V Aalenu mi niso zamerili odhoda, ampak so mi vsi po vrsti zatrdili, da bi ob takšni priložnosti naredili enako. Da imajo v Salzburgu z menoj resne načrte, so potrdili s tem, koliko denarja so plačali zame," je po uri, prebiti v savni, pozno zvečer na terasi hotela Arena pod Pohorjem Kevin Kampl opisal sanjski prestop. S Salzburgom je podpisal štiriletno pogodbo.

Salzburg je nepričakovano izpadel v kvalifikacijah za ligo prvakov proti Dudelangu, zato je že začel graditi ekipo za naslednjo sezono. Kampl je bil velika želja Nemca Rogerja Schmidta, ki ga je želel zvabiti že v Pardoben, ko je bil trener nemškega drugoligaša. Salzburg se je okrepil še s senegalskim reprezentantom Sadiom Manejem (Metz), Brazilcem Rodneijem (Kaiserslautern) in ganskim reprezentančnim branilcem Isaacom Vorsahom (Hoffenheim).

"Oba igralca iz bundeslige sta odlična štoperja. Potem ko je doslej Salzburg kupoval nogometaše na koncu kariere, je zdaj v ekipi veliko mladih," je dodal Kampl, ki lahko igra na vseh mestih v zvezni vrsti, najbolje se znajde v vlogi ofenzivnega vezista. Pravi, da v tako urejenem klubu še ni bil, mnoge stvari so celo boljše kot v Bayerju Leverkusen.

Slovenska vrsta do 21 let je v kvalifikacijah za EP prihodnje leto v Izraelu v težkem položaju. Najprej mora premagati Švedsko, nato pa čakati na razplet na preostalih tekmah. "Škoda, ker smo imeli slab dan proti Ukrajini. V Ljudskem vrtu bo povsem drugačna tekma, fantje so nabrušeni. Vsi bomo dali vse od sebe," je dodal Kampl, ki se ne obremenjuje s tem, kdaj bo zaigral za reprezentanco A.